Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Πιέσεις στα γενόσημα από την Τρόικα

Επανέρχονται οι συζητήσεις για αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων, μετά το αλλαλούμ που έχει προκύψει από τις οριζόντιες μειώσεις, τα λάθη που έχουν γίνει και τις διαφωνίες με τις χώρες που χρησιμοποιούνται στο Παρατηρητήριο Τιμών, και τους υπολογισμούς για την εξαγωγή των τιμών εάν τα στοιχεία δεν είναι ανακοινώσιμα.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Στο δρόμο για τη θετική λίστα τα καινούρια φάρμακα

Μόνο οι διορθωμένες τιμές θα ισχύσουν στην αγορά φαρμάκων έως τις 15 Δεκεμβρίου, τελικά, αφού τα άλλα δύο δελτία που αναρτήθηκαν χθες πρέπει τελικά να συζητηθούν από την Επιτροπή Θετικής Λίστας που θα ξεχωρίσει ποια εντάσσονται στη Θετική Λίστα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, ποια στη Λίστα του ν.

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Απρόβλεπτες δαπάνες από δικαστικές αποφάσεις για νοσοκομεία

Ένα έξτρα κονδύλι καλούνται τώρα να καλύψουν τα νοσοκομεία, εφόσον έχουν δεχθεί αγωγές από τις προμηθεύτριες εταιρίες για τη ρύθμιση των λογαριασμών τους.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Ανατροπή ή ''αποστασία'' στον ΙΣΠ;

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.Παρότι η μέχρι πρότινος πρόεδρος του Συλλόγου κ.

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Ακύρωση συνταγών: Όταν ο χρόνος δεν φτάνει...

Μια ολόκληρη ημέρα δίνει τελικά στους φαρμακοποιούς η ΗΔΙΚΑ για την ακύρωση συνταγών που εκτελέστηκαν.Η 24ωρη δυνατότητα ακύρωσης συνταγών, δόθηκε την περασμένη Παρασκευή στους φαρμακοποιούς, διορθώνοντας προηγούμενη αντιμετώπιση του προβλήματος από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου η δυνατότητα περιοριζόταν σε ένα 10λεπτο μόλις.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

IMS: Ανάπτυξη 30% στη φαρμακευτική αγορά διεθνώς

Στο 1,3 τρισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει η φαρμακευτική δαπάνη διεθώς ως το 2018, αυξημένη κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 2013, εμφανίζοντας ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 4-7%, έναντι 5,2% την περασμένη πενταετία.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Φαρμακαποθήκες: Νέος γύρος αδειοδοτήσεων...

Το θέμα του ποιος έχει αρμοδιότητα για τα φάρμακα, τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς μεταξύ Περιφέρειας και ΕΟΦ, το είδαμε με τις εκλογές των φαρμακευτικών συλλόγων, όταν δεν μπορούσαν για μήνες να εγκριθούν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών τους.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Δυσαρέσκεια και αποχωρήσεις στο φάρμακο...

Μια κατάμεστη αίθουσα από στελέχη των ελληνικών και πολυεθνικών φαρμακευτικών, αλλά και παραγόντων ολόκληρης της αλυσίδας φαρμάκου είχε χθες το Badmington, εξαιτίας της ετήσιας εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

ΟΟΣΑ: Δραματική υποχρηματοδότηση της υγείας λόγω κρίσης

Δραματικές ανατροπές και υποχρηματοδότηση του τομέα υγείας στην Ευρώπη, διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ, για ορισμένες χώρες που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση, βάσει στοιχείων μέχρι το 2011.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

''Χάθηκε'' ο φάκελος με τις διορθωτικές τιμές;

Μπορεί ο ΕΟΦ να έστειλε στο υπουργείο τιμές για τα νέα υπό τιμολόγηση φάρμακα, όμως οι προηγούμενες τιμές που προέκυψαν από το σερί απανωτών συνεδριάσεων της Επιτροπής Τιμών για τις διορθώσεις, δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί από το υπουργείο Υγείας.