Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Αισιοδοξία στις φαρμακευτικές με αυξήσεις μισθών

Παρά τη δραστική περικοπή των φαρμακευτικών δαπανών τα τελευταία χρόνια, οι φαρμακευτικές μαζί με τις αγροχημικές επιχειρήσεις, φαίνεται να «βλέπουν φως» σε ό,τι αφορά τη σταθεροποίηση της αγοράς.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Απορίες για το ΕΣΠΑ Υγείας της Αττικής...

Το ΕΣΠΑ 2014-2020 θα αρχίσει να «κινείται» στον τομέα της Υγείας από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα κατατεθούν τα περιφερειακά προγράμματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΥ: Διαγωνισμοί χωρίς βασικές προϋποθέσεις;

Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία γύρω από το νέο διαγωνισμό που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας για 20 νοσοκομειακά φάρμακα.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Ανανεωμένη διοίκηση στον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

Ανανεωμένη κατά τα δύο τρίτα της, είναι η νέα διοίκηση που αναδείχθηκε στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Αττικής ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, από τις χθεσινές εκλογές.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Ιεροσυλία και ''κούρεμα'' έφερε η κρίση στην υγεία

Ατυχήματα, εμφράγματα, κρίσεις δημόσιας υγείας, χαρακτηρίζονται ως «δημόσια αγαθά υγείας, όπου οι χρήστες τους πρέπει να έχουν μηδενική συμμετοχή, διαφορετικά είναι ιεροσυλία», είπε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος στο συνέδριο για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία, το προηγούμενο διήμερο.

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014

''Ψαλίδι'' ιατρικών εξετάσεων στο 35%;

Οι απανωτές συσκέψεις για την διαμόρφωση του πλαφόν συνταγογράφησης των ιατρικών εξετάσεων, μοιάζουν με το παιχνίδι της κολοκυθιάς.

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014

Οι σάουνες, οι αίθουσες χορού και το ΑΧΕΠΑ...

Οι Θεσσαλονικείς, είναι γνωστοί για τις ... fit εμφανίσεις τους. Όταν, δε, πρόκειται και για επαγγελματίες υγείας, ένας λόγος παραπάνω.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014

Πληρωμές με τόκο σε παλαιά χρέη μέσω Αρείου Πάγου

Ένα νέο κονδύλι περιμένει να εξυπηρετηθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας, αυτή τη φορά για τις εταιρίες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014

Χρέη στις φαρμακευτικές πάνω από 1 δις.

Ξεπέρασαν πάλι τα χρέη των φορέων υγείας προς τις φαρμακευτικές το 1 δις. ευρώ, συνολικά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με τις οφειλές που είναι πριν το 2012, να περιορίζονται πλέον στα 17 εκ.

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014

Συγχαρητήρια Βορίδη στον Πλεύρη

Ο μέχρι πρότινος σύμβουλος του υπουργού Υγείας Θάνος Πλεύρης ορκίστηκε σήμερα βουλευτής της Ν.Δ., με την αποχώρηση του Δημ.