Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Σε διαβούλευση τα νέα φάρμακα

Με 15 ακομη φάρμακα «εμπλουτίστηκε» ο νέος κατάλογος που θα συζητηθεί προσεχώς από την Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, για τιμολόγηση νέων προϊόντων που έχουν ζητήσει να πάρουν τιμή για να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Διορθώσεις τιμών: Πρώτα οι ενστάσεις, μετά το θεσμικό πλαίσιο

Ένα νέο σύστημα εισάγει πλέον το υπουργείο Υγείας για τις διορθώσεις στις τιμές των φαρμάκων.Από τις 689 ενστάσεις που έχουν συνολικά υποβληθεί, οι οδηγίες του υπουργείου κάνουν λόγο τώρα για επανεξέταση από πλευράς των εταιριών, ώστε να στείλουν καινούριες ενστάσεις, για τα πιο σημαντικά τους προϊόντα.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Πόσα να είναι τα ληξιπρόθεσμα στην υγεία;

Περί τα 800 εκ. ευρώ είναι διαθέσιμα από το υπουργείο Οικονομικών στα ταμεία, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου για το 2012 και το 2013, ως το τέλος της χρονιάς.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Παραίτηση διευθυντή επικοινωνίας στη Novartis

Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Novartis, ο κ.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Στα θρανία 40 διοικητές νοσοκομείων

Στα θρανία κάθονται από σήμερα και επί τριήμερο 40 διοικητές νοσοκομείων, και εκπαιδεύονται από τον π. σύμβουλο του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλαίρ για το Βρετανικό ΕΣΥ, Jeff French.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Επικουρικό προσωπικό; Πληρώνεστε από την περιφέρεια!

Μονιμοποιούνται οι γιατροί με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με την αυτόματη μετατροπή της θέσης τους σε θέση γιατρού ΕΣΥ, ενώ παρατείνεται η θητεία των επικουρικών φαρμακοποιών των νοσοκομείων, μέχρι το τέλος του έτους και μέχρι να καλυφθεί η ανάγκη από νέους επικουρικούς φαρμακοποιούς.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Εξομοιώνονται νοσηλευτές Ερυθρού Σταυρού και ΤΕΙ;

Μια διάταξη ... νοσηλευτικού τύπου, «περιφέρεται» τον τελευταίο καιρό μεταξύ υπουργείου Υγείας και υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναζητώντας νομοσχέδιο να ενταχθεί και να ψηφιστεί.

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Διπλοτσεκαρίσματα τιμών φαρμάκων από ΕΟΦ και φορείς...

Στην «κόψη του ξυραφιού» κινήθηκαν οι τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, για να καταλήξουν τελικά σε απόφαση χθες το απόγευμα.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Μετά την κίτρινη, τώρα και η λευκή κάρτα...

Η πρώτη φορά που ακούσαμε για κακής ποιότητας υλικά, αφορούσε τα ... «κουβανέζικα» αναλώσιμα, δηλαδή αυτά που «έβγαιναν από τον κουβά» και όχι από την Κούβα.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Συμψηφισμοί με ποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές;

Συμψηφισμούς μεταξύ οφειλών προς το δημόσιο και από το δημόσιο ζητούσαν ανέκαθεν οι φορείς της υγείας, για τη διευκόλυνση των πληρωμών και τη διευθέτηση των χρεών που πάντα υπήρχαν.