Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014

6.000 mail κατά του πλαφόν συνταγογράφησης;

Μπορεί τα θεσμικά όργανα των γιατρών να έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα από τα νέα πλαφόν συνταγογράφησης, όμως και οι ίδιοι οι γιατροί –μεμονωμένα- δεν πάνε πίσω.

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ενστάσεις στα φάρμακα και τα αναδρομικά...

Το θέμα των ενστάσεων για τις τιμές των φαρμάκων φαίνεται να απασχολεί τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει αυξήσεις στις τιμές, όταν ο στόχος είναι η περιστολή των δαπανών.

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014

"Μπλόκο" στις διαγνώσεις από τους περιορισμούς συνταγογράφησης

Τελικά δεν είναι μόνο η απαγόρευση συνταγογράφησης σε διάφορους νομούς της χώρας, ανά ιατρική ειδικότητα, που έφερε η νέα υπουργική απόφαση για τα όρια στις συνταγογραφούμενες εξετάσεις.

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014

Τα λάθη θα αλλάξουν άμεσα τη νέα λίστα;

Με όλα αυτά τα μέτρα για την περιστολή των φαρμακευτικών δαπανών και τις αλλαγές νομοθεσίας οι φαρμακευτικές από τη μια κοιτάζουν να προφυλαχτούν από τα μέτρα του υπουργείου, αλλά από την άλλη κοιτάζουν να προφυλαχτούν και από τους ανταγωνιστές τους.

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2014

Υπερχρεώσεις νοσηλείας 140 εκ. ευρώ βρίσκουν οι ελεγκτές

Πρόσθετες χρεώσεις που φθάνουν περίπου τα 140 εκ. ευρώ φαίνεται πως βρίσκουν κατ΄ αρχήν οι ελεγκτικές εταιρίες στα τιμολόγια των ιδιωτικών κλινικών που ελέγχουν.

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014

Αλγόριθμοι για ατομικό clawback με ... μάχες

Μια πολύ ιδιαίτερη απόφαση περιμένουν το τελευταίο 15θήμερο οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας του ιδιωτικού τομέα, γιατροί, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

''Κρυάδα'' πληρωμών Ιουλίου αντί Απριλίου στις κλινικές

Το ότι «το ταμείον είναι μείον» στον ΕΟΠΥΥ, δεν αποτελεί πια είδηση.Ήδη η 11η αναθεώρηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2014, εγκρίθηκε με έλλειμμα περίπου 374 εκ.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Απαγορεύεται η συνταγογράφηση σε 5 νομούς!

Σε δυο κατηγορίες χώρισε νέα υπουργική απόφαση τους γιατρούς της χώρας, ανά γεωγραφική περιφέρεια για τις πληρωμές των εξετάσεων των ασθενών από τον ΕΟΠΥΥ.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Στη μέση η συμμετοχή μεταξύ ασθενών και φαρμακευτικών;

Μια η «σταθεροποίηση» της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δις. ευρώ, μια η ένταξη στο ποσό αυτό και των ανασφαλίστων, εμβολίων κλπ (μείον 300 εκ.

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Στο ΣτΕ για το δελτίο τιμών μαζί με απολύσεις;

Τελικά οι ... μη διορθώσεις στο δελτίο τιμών φαρμάκων που αναρτήθηκε στις 13 Αυγούστου, έχουν κάνει την αγορά άνω – κάτω.