Μια πολύ ιδιαίτερη απόφαση περιμένουν το τελευταίο 15θήμερο οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας του ιδιωτικού τομέα, γιατροί, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.

Αφορά τον υπολογισμό του clawback που θα εξατομικεύεται πλέον ανά πρόσωπο ή εταιρία, ώστε να μπορούν –τουλάχιστον οι εταιρίες- να κάνουν τις προβλέψεις τους για τα επόμενα χρονικά διαστήματα που τις απασχολούν.
Οι αλγόρυθμοι που χρησιμοποιούνται, λαμβάνουν υπόψιν τους το μερίδιο της αγοράς, την ποιότητα, φερεγγυότητα και επάρκεια των υπηρεσιών, τη βαρύτητα των περιστατικών κλπ.

Τώρα σε ότι αφορά τις κλινικές, μπαίνει και ένα θέμα με αυτές που κλείνουν και αυτές που ανοίγουν:
Το μερίδιο αυτών που κλείνουν, διαχέεται στην υπόλοιπη αγορά.

Για τις νέες κλινικές, στο αρχικό σχέδιο μπορούσαν να διεκδικήσουν το αιτούμενο μερίδιο αγοράς σύμφωνα με τις κλίνες τους, από την ώρα που ξεκινούν ως τη λήξη της χρονιάς. Για τον επόμενο χρόνο και τα 3 επόμενα, υπολογιζόταν με την πληρότητα, αυξημένη 10% κάθε φορά ως το 90%, με τις νέες κλίνες και τους ποιοτικούς δείκτες της.

Η ρύθμιση προκάλεσε αντιδράσεις, οπότε άλλαξε, με προαπαιτούμενο απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για τον προϋπολογισμό της νέας κλινικής ανάλογα με τη δυναμικότητα, τις ειδικότητες και τα πιθανά περιστατικά, ζητείται έγκριση ΕΟΠΥΥ για τις επεκτάσεις και νέα απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για τα επόμενα 3 χρόνια λειτουργίας.
Εμείς περιμένουμε να δούμε πώς θα καταλήξει η ... μάχη...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλάβη από τον ήλιο: Ποια είναι τα σημάδια
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες
Η Αυστραλία σχεδιάζει να αποκλείσει τους νέους από τα social media