Τελικά δεν είναι μόνο η απαγόρευση συνταγογράφησης σε διάφορους νομούς της χώρας, ανά ιατρική ειδικότητα, που έφερε η νέα υπουργική απόφαση για τα όρια στις συνταγογραφούμενες εξετάσεις.

Το πρόβλημα επεκτείνεται και με το Γ’ παράρτημα αυτής της απόφασης, που βάζει μηνιαίους περιορισμούς ανά ασθενή στο τι εξετάσεις μπορούν τελικά να συνταγογραφηθούν ανά ιατρική ειδικότητα.

Για παράδειγμα, ακτινοθεραπευτές, δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν, ούτε ανειδίκευτοι γιατροί (δίνονται κάποιες εξαιρέσεις στους αγροτικούς γιατρούς).

Αλλά και σε ότι αφορά τις άλλες ειδικότητες, οι γιατροί έχουν αρχίσει να διαπιστώνουν ότι τελικά, δεν μπορούν να ζητήσουν πλήρη έλεγχο για τους ασθενείς τους. Ή για να κάνουν τελικά τον πλήρη έλεγχο, θα πρέπει να περιμένουν τον ... επόμενο μήνα για να συνταγογραφήσουν.

Υπάρχει βέβαια πάντα και το ενδεχόμενο, αυτοί να ζητήσουν τις εξετάσεις που χρειάζεται ο ασθενής και ο ασθενής να πληρώσει ο ίδιος τις πρόσθετες εξετάσεις ή να στραφεί σε δημόσιο νοσοκομείο...

Και ενώ οι γιατροί αρχίζουν σιγά –σιγά να ενημερώνονται για τα προβλήματα που τους δημιουργεί η νέα αυτή απόφαση στη διάγνωση για τους ασθενείς τους, ένας – ένας οι ιατρικοί φορείς σπεύδουν να δηλώνουν πως δεν υπέβαλαν τέτοιες προτάσεις στο υπουργείο...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλάβη από τον ήλιο: Ποια είναι τα σημάδια
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες
Η Αυστραλία σχεδιάζει να αποκλείσει τους νέους από τα social media