Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Νοσήλια με 'επιδότηση' των ασθενών...

'Συμπλήρωμα' από τους ασθενείς θα μπορούν στο εξής να ζητούν οι ιδιωτικές κλινικές, με τα νέα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια που ισχύουν από την 1η Μαρτίου.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Επεισοδιακή συνέντευξη γρίπης χωρίς τον υπουργό

Συνέντευξη Τύπου του υπουργού, χωρίς τον υπουργό, γίνεται;Και όμως έγινε. Ενώ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για τη γρίπη, το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο Σωτηρία είχαν άλλες διαθέσεις.

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012

Το 'χρώμα' των βάζων στα φαρμακεία...

Το ενδεχόμενο να αυξηθεί το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης από τη χρήση γενοσήμων, καθώς τα συγκεκριμένα φάρμακα έχουν πολλές φορές μεγαλύτερη συσκευασία από αυτή των πρωτοτύπων, συζητείται έντονα, φέρνοντας σε κόντρα, τις ελληνικές με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές.

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012

Διαγραφή στις ταινίες γνησιότητας

Ένα πρώτο μικρό βήμα στη διαγραφή των ταινιών γνησιότητας ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα στον ΕΟΦ, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2012

'Ανταλλακτική' οικονομία στα φάρμακα

Ραντεβού το μεσημέρι στη ...γωνία, δίνουν τους τελευταίους μήνες οι φαρμακοποιοί.Γιατί;Μα γιατί οι ελλείψεις βασικών φαρμάκων στα φαρμακεία, ταλαιπωρεί τους ασθενείς για περισσότερο από ένα χρόνο.

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012

Αστικό Κέντρο Υγείας στην Πεύκη

Απόφαση για ανέγερση αστικού Κέντρου Υγείας στην περιοχή Πεύκης – Λυκόβρυσης, έλαβε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012

'Ανάσα' από το εξωτερικό για τη Lavipharm

'Αντίδοτο' στις δυσκολίες του εσωτερικού, κυρίως από τον τομέα των φαρμακαποθηκών, βρίσκει η Lavipharm με την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012

Τράπεζες και φαρμακαποθήκες κατάσχουν φαρμακεία!

Το ...αλλαλούμ ωράριο που εφάρμοζαν τον τελευταίο καιρό ορισμένα φαρμακεία για να γλυτώσουν τους ... εισπράκτορες της δόσης τους, δεν έφερε τελικά ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012

Περίθαλψη με 1 ευρώ…

Νέο έσοδο βρέθηκε για τους φαρμακοποιούς, μετά τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους.Είναι η διαχειριστική αμοιβή 1 ευρώ για την καταχώρηση κάθε χειρόγραφης συνταγής που θα 'περνούν' στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, πριν δώσουν τα φάρμακα στους ασθενείς…Βέβαια, αυτό το ένα ευρώ, δεν θα προστίθεται στα έξοδα των ταμείων.

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

‘Ήξεις αφήξεις’ και για τα γενόσημα…

Συνεχείς συζητήσεις –και αντιδράσεις από όλες τις πλευρές– έχει φέρει η συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία των φαρμάκων που θεσμοθετείται σήμερα, κατ΄ απαίτηση της τρόικας.