Το ενδεχόμενο να αυξηθεί το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης από τη χρήση γενοσήμων, καθώς τα συγκεκριμένα φάρμακα έχουν πολλές φορές μεγαλύτερη συσκευασία από αυτή των πρωτοτύπων, συζητείται έντονα, φέρνοντας σε κόντρα, τις ελληνικές με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές.

Γι΄ αυτό οι φαρμακοποιοί – των φαρμακείων, έχουν προτείνει αναμόρφωση των συσκευασιών, ώστε να εξυπηρετούν ακριβώς το θεραπευτικό σχήμα.

Και οι φαρμακοποιοί – των νοσοκομείων, έχουν προτείνει νοσοκομειακές συσκευασίες, που πάνω σε κάθε χάπι θα γράφονται τα στοιχεία του (στοιχεία παραγωγής και ημερομηνία λήξης).

Και οι δύο κατηγορίες φαρμακοποιών, συνυπολογίζοντας κυρίως την τεχνολογική εξέλιξη της επιστήμης τους, έκαναν προτάσεις που διασφαλίζουν την ποιότητα, με τα στάνταρντς της σημερινής εποχής (ζητήματα αποστείρωσης, ασφάλειας κλπ).

Όμως ο ...οικονομικός κίνδυνος, οδήγησε τον υπουργό Υγείας κ. Α.Λοβέρδο να σκεφτεί τη χορήγηση χύμα φαρμάκων, όπως στην Αμερική. Χωρίς τις δυνατότητες ελέγχου που εφαρμόζονται στην Αμερική.

Αν τελικά εφαρμοστεί η πρόταση, να υποθέσουμε ότι τουλάχιστον η χώρα θα αποκτήσει το ... τουριστικό 'χρώμα' των περασμένων 10ετιών;

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Βιλδιρίδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Οι τροφές που καταστρέφουν την υγεία του εντέρου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει μετά από 75 χρόνια το Οικοτροφείο της Σχολής Τυφλών;