Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Το μνημόνιο και οι ευκαιρίες στην υγεία...

Μια ευκαιρία στον τομέα υγείας διαβλέπει ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, σε δηλώσεις του που σημειώνει πως χρειάστηκε ένα μνημόνιο για να εφαρμοστούν τα αναγκαία μέτρα.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτότυπα φάρμακα: marketing από την αρχή

Η 'μνημονιακή' προτίμηση στα γενόσημα στη χώρα μας, φαίνεται πως συνδυάστηκε ήδη με τις πρόσφατες συστάσεις του Economist Intelligence Unit που λέγαμε προ ημερών για την απόδειξη της αξίας των πρωτοτύπων φαρμάκων, λόγω περικοπών στα συστήματα υγείας.

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012

Παραγωγή φαρμάκων αντί εισαγωγών για ανάκαμψη...

Μια διαφορετική παράμετρος της οικονομικής κρίσης εμφανίστηκε από πρόσφατη μελέτη για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012

'Διάλογος κουφών' για τα επιδόματα αναπηρίας

Στου ... 'κουφού την πόρτα' φαίνεται να 'χτυπούν' τα άτομα με αναπηρίες, όσο κι αν διαμαρτύρονται για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας και το νέο κανονισμό εκτίμησης των ποσοστών της κάθε ασθένειας.

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012

Η απόδειξη της αξίας στα φάρμακα...

Την αξία τους καλούνται να αποδείξουν οι νέες θεραπείες και κυρίως αυτές που είναι προϊόντα βιοτεχνολογίας, άρα πιο ακριβές.

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012

Διαχείριση ληγμένων φαρμάκων σε καιρούς ελλείψεως...

Σε σκέψεις μπαίνει όποιος αναλογιστεί ότι τα ληγμένα φάρμακα των ελληνικών νοικοκυριών υπολογίζονται σε κόστος 1 δισ. ευρώ.

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012

Φαρμακεία 'κρύβονται' από τις Τράπεζες...

Μεγάλο θέμα φαίνεται πως έχει αρχίσει να δημιουργείται από την έλλειψη ρευστότητας της αγοράς, ακόμη και στην πρόσβαση των ασθενών στα φαρμακεία της γειτονιάς τους!Παράγοντες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, παρατήρησαν ότι 150 φαρμακεία στην Αθήνα και άλλα 180 φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη δεν ανοίγουν τις ώρες που οι Τράπεζες είναι ανοικτές, μην τυχόν και τους ζητηθούν τα οφειλόμενα.

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012

Μόνο από φάρμακα, 3 δισ. το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο

Στα 3 δισ. ευρώ φτάνει το έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου, μόνο από τα φάρμακα.Όσο για τις εξαγωγές φαρμάκων, αυτές φτάνουν μόνο τα 800 εκ.

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012

'Μαγειρέματα' ενόψει εκλογών στο ΣΦΕΕ

Έντονες ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει στις φαρμακευτικές εταιρίες, καθώς τον επόμενο μήνα θα γίνουν οι εκλογές του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

'Γεφύρι της Άρτας' τα νοσήλια!

Τροφή για σχόλια στην αγορά υγείας έδωσε και σήμερα το υπουργείο Υγείας με την ανάρτηση το πρωί νέων κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων, που … 'κατέβηκαν' το μεσημέρι, για να επανέλθουν αύριο, μειωμένα κατά 30%.