Έντονες ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει στις φαρμακευτικές εταιρίες, καθώς τον επόμενο μήνα θα γίνουν οι εκλογές του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Μπορεί να είναι φυσικό, όμως στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, η νέα διοίκηση θα έχει να αναλάβει πολιτικές που αφορούν όλες τις περικοπές και τις αλλαγές στην πολιτική φαρμάκου.

Και καθώς η … 'φτώχεια φέρνει γκρίνια', όπως λέει η παροιμία, και οι συνεχείς περικοπές της φαρμακευτικής δαπάνης, έχουν φέρει τέτοιες εντάσεις που πλέον οι συζητήσεις που γίνονται θέτουν ακόμη και θέμα διάσπασης…

Aν επικρατήσει σενάριο αυτό, θα υπάρξει σαφής διαχωρισμός των ελληνικών εταιριών έναντι των αλλοδαπών οίκων που διατηρούν εδώ θυγατρικές.

Και η αιτία των διαχωρισμών αποδίδεται τόσο στους περιορισμούς των δαπανών, όσο και στις καθυστερήσεις έγκρισης νέων φαρμάκων με προτίμηση στα γενόσημα.

Βέβαια, έντονη είναι και η διάθεση των Ελλήνων επιχειρηματιών να κρατήσουν στα χέρια τους –εν μέσω ανακατατάξεων λόγω οικονομικής κρίσης - τις συνεργασίες που έχουν χτίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια …

Όσο για το αποτέλεσμα, εμείς θα περιμένουμε την κάλπη…

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Βιλδιρίδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Οι τροφές που καταστρέφουν την υγεία του εντέρου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει μετά από 75 χρόνια το Οικοτροφείο της Σχολής Τυφλών;