Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

′Πινγκ-πονγκ′ για την ανάπτυξη…

Την είχαμε την απορία τις τελευταίες ημέρες με την πολιτική περιστολής των δαπανών στον κλάδο της υγείας και την έλλειψη ανάπτυξης, μόνο που και ο υπουργός Υγείας φαίνεται να έχει την ίδια απορία με μας…Μιλώντας για την ανάπτυξη και τη σημασία της, είπε χαρακτηριστικά: 'Οι αντοχές της Ελλάδας εξαντλούνται.

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Το ρίξαμε στις βιταμίνες…

Μια βιταμίνη από δω, ένα παυσίπονο από κει, οι πληρωμές για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα αυξήθηκαν το 2011 στο 8%, από 5% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια…Μόνο που η αύξηση του ποσοστού, είναι συγκριτική προς τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, στην αγορά των οποίων συμμετέχουν και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Φαρμακεία: μείωση δαπάνης ή εσόδων;

Το Χριστουγεννιάτικο … 'εγκεφαλικό' προσπαθούν να αποφύγουν οι φαρμακοποιοί, με τις προηγούμενες και επικείμενες ανακοινώσεις Λοβέρδου για μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

‘Σαιξπηρικά’ διλήμματα για τον ΕΟΠΥΥ…

Στο δίλημμα να προχωρήσουν ή όχι σε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ μπαίνουν αυτές τις μέρες οι γιατροί της χώρας, καθώς έχουν περιθώριο ως το τέλος του έτους να στείλουν τις αιτήσεις τους για νέα σύμβαση με το Ταμείο.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος έλεγχος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση;

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση καθιερώθηκε με στόχο τη μείωση της δαπάνης στην πρωτοβάθμια υγεία, καθώς θα μπορούσε να ελέγξει όχι μόνο το είδος και τις ποσότητες των φαρμάκων, αλλά έμμεσα, και την ιατρική που ασκείται στους ασθενείς.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Σκυταλοδρομία ομολόγων και συμψηφισμών

'Σκυταλοδρομία' έχει ξεκινήσει από το πρωί στη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενόψει του συμψηφισμού των οφειλών των φαρμακευτικών εταιριών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και των απαιτήσεων από τα νοσοκομεία.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Από Ιανουάριο οι νέες τιμές στα φάρμακα

Από τον Ιανουάριο θα ισχύσουν πιθανότατα οι νέες μειωμένες τιμές των φαρμάκων που αποφάσισε σήμερα η επιτροπή Τιμών του υπουργείου Υγείας.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

KEN: Αντιδράσεις και στο Δημόσιο...

Αυξάνονται και πληθύνονται οι συζητήσεις - και οι αντιδράσεις- για τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια.Πολλά από αυτά δεν καλύπτουν ιατρικές πράξεις που γίνονται και δεν μπορούν να κοστολογηθούν.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Η υποκατάσταση αύξησε 8% τη δαπάνη θεραπειών

'Ξεφεύγει' από τους στόχους του υπουργείου –και του Μνημονίου- η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, σύμφωνα με τις μετρήσεις των φαρμακοποιών…Μπορεί η κατανάλωση να εμφανίζεται μειωμένη κατά 12 εκ.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Μετά τις γιορτές ο διαγωνισμός για τα φάρμακα των νοσοκομείων

Για μετά τις γιορτές φαίνεται πως μετατίθεται ο δεύτερος διαγωνισμός για την προμήθεια φαρμάκων στα νοσοκομεία.Είναι ο δεύτερος διαγωνισμός, που αφορά αυτή τη φορά 27 δραστικές ουσίες, σε 62 μορφές.