Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

ΕΣΠΑ στην υγεία ή πώς ροκανίζεται ο χρόνος…

Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η αγορά του τρίτου για την Αττική αξονικού τομογράφου εκπομπής ποζιτρονίων PET-CT του νοσοκομείου 'Μεταξά'.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Το φάρμακό σας; Αύριο!

Ελλείψεις φαρμάκων βλέπουν οι ασθενείς στα φαρμακεία, πριν ακόμη ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.Και αυτή τη φορά, ο λόγος δεν είναι οι παράλληλες εξαγωγές των φαρμάκων, ούτε οι περιορισμένες ποσότητες διάθεσής τους από τις φαρμακοβιομηχανίες…Απλά το χονδρεμπόριο των φαρμάκων, συνεταιρισμοί και φαρμακαποθήκες, έχουν ζητήσει να οριστεί μεσοδιάστημα όπου θα μπορούν να πουλήσουν τα φάρμακα με τις παλιές τιμές, γιατί δεν αντέχουν να απορροφήσουν άλλη μείωση του κεφαλαίου τους.

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011

50 αποχωρήσεις στη Sanofi-Aventis

Νέος γύρος αποχωρήσεων ξεκίνησε από χθες στη Sanofi-Aventis.Οι φήμες κάνουν λόγο για περίπου 50 άτομα που αποχωρούν είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω 'διαζυγίου κοινή συναινέσει' με πολύ καλά 'πακέτα'.

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011

Η ιατρική ενημέρωση στην Ευρώπη και ο συνεδριακός τουρισμός

Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς στη διαφήμιση φαρμάκων σε ολόκληρη την Ευρώπη, το 43% των Ευρωπαίων ασθενών, προτιμά να ενημερώνεται για την πάθηση ή για τα φάρμακά του από σχετικές ιστοσελίδες ή και από τις φαρμακευτικές εταιρίες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εξειδικευμένης σε ιατρικές έρευνες εταιρία, Manhattan Research.

Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2011

Το πλαφόν και η εξάντληση της αγοράς στα φάρμακα

Εναγωνίως περιμένει η αγορά φαρμάκου το νέο δελτίο τιμών που ετοιμάζεται στο υπουργείο Υγείας.Ο λόγος είναι ότι το δελτίο αυτό θα θέσει σε ισχύ την τελευταία απόφαση, για μείωση των τιμών στα φάρμακα που έχασαν την προστασία της πατέντας τους, κατά 35% και των γενοσήμων τους κατά επιπλέον 15%, με στόχο μια επιπλέον συνολική μείωση των τιμών 5% κατά μέσο όρο.

Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011

Διπλή συμμετοχή της φαρμακοβιομηχανίας στο ΕΒΕΑ

Με δύο σημαντικά στελέχη της εκπροσωπείται από φέτος η φαρμακευτική βιομηχανία στο ΕΒΕΑ.Στις αρχαιρεσίες του περασμένου τριημέρου, εκλέχθηκαν τελικά οι κ.

Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011

′Επένδυση′ ως το 2037 στα διαθέσιμα του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά…

Μεγάλη 'κρυάδα' πήρε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, όταν αποφάσισε να διερευνήσει το θέμα των διαθεσίμων του, που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος!Ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, διατηρεί τα διαθέσιμά του εκεί, και από αυτά καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του συλλόγου, ενώ καταβάλλει και το εφάπαξ των υπαλλήλων του!Σε συνομιλία με την Τράπεζα, η πρόεδρος του Συλλόγου κ.

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011

Βαθμός αναπηρίας; Συγγνώμη λάθος!

'Συγγνώμη, λάθος', φαίνεται πως λέει τώρα το υπουργείο Εργασίας στα άτομα με αναπηρία, αφού προηγουμένως 'κατέβασε' τους συντελεστές αναπηρίας, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να χάνουν δικαιώματα όπως επιδόματα, βοηθήματα, ακόμα και συντάξεις!Σχεδόν ένα μήνα μετά τις αλλαγές του Κώδικα Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας, μόλις αυτή την εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις (διαμαρτυρίας) των συλλόγων των πασχόντων από ασθένειες, όπως μεσογειακή αναιμία, μεταμοσχευθέντες, νεφροπαθείς κλπ.

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011

Merck εναντίον Merck, μέσω Facebook…

Στα δικαστήρια κόντεψαν να βρεθούν δύο φαρμακευτικές, η Merck KGaA και η Merck Sharp & Dohme (MSD), για χάρη του Facebook!Στο προφίλ της Γερμανικής Merck KGaA, στο Facebook, βρέθηκε να εμφανίζεται η αμερικανική MSD, με αποτέλεσμα η γερμανική εταιρία να διαμαρτυρηθεί μέσω των δικηγόρων της κατά του Facebook, σημειώνοντας πως το τελευταίο 'είναι σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ' με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά…Το Facebook εξήγησε πως επρόκειτο περί λάθους το οποίο έσπευσαν να διορθώσουν, οπότε τα 'πνεύματα' ηρέμησαν…Φάνηκε όμως, η σημασία της παγκοσμιοποίησης, αφού τα σήματα των εταιριών διαχωρίζονται μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, όμως στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν σύνορα…

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

′Λεφτά υπάρχουν′ στο ΕΣΠΑ…

Η μειωμένη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ απασχολεί υπουργείο και επιχειρήσεις υγείας…Από τα 700 εκ. ευρώ του προγράμματος, έχουν γίνει προτάσεις για ένταξη αξίας 400 εκ.