Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Εκπτώσεις φαρμάκων; Να μειώσουμε τις τιμές!

Μόνο για τα κρατικά νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΙΚΑ, διατηρούνται πλέον οι εκπτώσεις στα φάρμακα από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ενώ διακόπτονται πλέον οι εκπτώσεις και στις ιδιωτικές κλινικές, το μοναδικό μέρος του ιδιωτικού τομέα που είχε αυτό το προνόμιο…Το προβλέπει η ίδια υπουργική απόφαση που ρυθμίζει και τη μείωση των τιμών των πρωτοτύπων φαρμάκων μετά τη λήξη της πατέντας τους κατά 35% και των γενοσήμων τους, κατά 15% επιπλέον.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Δυσκολίες στον ΕΟΦ λόγω αποχωρήσεων

Μαζικές είναι οι αποχωρήσεις προσωπικού τον τελευταίο χρόνο από τον ΕΟΦ.Από τα 250 άτομα, έχουν μείνει 180 και άλλα 20 ετοιμάζονται να μπουν στο καθεστώς της εφεδρείας…Η προοπτική αυτή, δεν φαντάζει και πολύ ελκυστική για τον πρόεδρο του Οργανισμού καθ.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Sanofi-Aventis: το outsourcing βραβεύεται διπλά…

Τη ζωτική σημασία του outsourcing για τη φαρμακευτική αγορά, έχει συνειδητοποιήσει η γαλλική φαρμακευτική Sanofi-Aventis και προχωρεί σε μια σειρά συνεργασιών με άλλες εταιρίες.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Προμηθευτές: H ισχύς εν τη ενώσει…

Αναδιοργανώνονται συνολικά οι προμηθευτές των νοσοκομείων.Στο μεγαλύτερο σύνδεσμό τους, τον ΣΕΠ, μετά και την πρόσφατη εκλογή νέας διοίκησης, αναζητούνται τρόποι ισχυροποίησής του.

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Πρόσθετη ‘φωνή’ ψάχνει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Ενισχυμένη φωνή επιδιώκουν να αποκτήσουν οι αμιγώς ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με τη συμμετοχή προβεβλημένων επιχειρηματιών τους, στις επερχόμενες εκλογές του ΕΒΕΑ.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

‘Κούρεμα’ τώρα και στο χρόνο αποπληρωμής…

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φαρμακευτικές εταιρίες φέρονται πλέον ότι ζητούν τοις μετρητοίς πληρωμές από τις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Προς νέα κοστολόγηση για τα γενόσημα;

Σε δύο 'δόσεις' θα γίνουν τελικά οι συζητήσεις για τις τιμές των φαρμάκων, ενόψει του νέου δελτίου τιμών…Η αρμόδια επιτροπή επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα, για να εξετάσει τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι φαρμακευτικές, όμως η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Στον Τειρεσία πολλές φαρμακαποθήκες

Από την περιφέρεια ξεκίνησαν τα 'λουκέτα' στις φαρμακαποθήκες…Μέχρι στιγμής, εκτός από τα προβλήματα στις θυγατρικές της Alapis, δύο αποθήκες στη Θεσσαλονίκη και μία στην Κόρινθο, φέρονται ότι έκλεισαν, αν και ανάκληση αδειών δεν έχει γίνει ακόμη.

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

′Κίτρινες κάρτες′ στα νοσοκομεία

Τις κίτρινες κάρτες τους, πρέπει να έχουν έτοιμες τα νοσοκομεία κατά τη χρήση των φαρμάκων που αγοράστηκαν από τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς προμηθειών …Η σχετική σύσταση ήρθε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), με αφορμή τις σχετικές προμήθειες.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Απολύσεις φαρμακευτικών: γύρος 2ος…

Νέος γύρος απολύσεων ξεκινά στις φαρμακευτικές εταιρίες, και η αιτία δεν είναι μόνο οι δραστικές περικοπές στον τομέα της υγείας…Το ρόλο της έχει παίξει και η αστάθεια στο επιχειρηματικό κλίμα, τόσο με τα μέτρα που έχουν έρθει, όσο και με αυτά που αναμένεται να ακολουθήσουν εξαιτίας της κρίσης, αυτή τη φορά όχι στην οικονομία, αλλά στην υγεία…Ήδη η αστάθεια στο επιχειρείν, 'κόστισε' 16 άτομα σε δανέζικη μικρή πολυεθνική φαρμακευτική έρευνας.