Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

′Δούρειος Ίππος′ ο διαγωνισμός για τα φάρμακα

'Ψάχνονται' μεταξύ τους οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για να δουν ποια ήταν τελικά η ελληνική εταιρία που αναδείχθηκε χθες μειοδότης στο διαγωνισμό για τα νοσοκομειακά φάρμακα.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

′Συγκέντρωση δυνάμεων′ στους προμηθευτές

Νέος Πρόεδρος στο νέο δ.σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ) εξελέγη ο κ. Παύλος Αρναούτης, στη θέση του κ.

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Και σενάρια δραχμής στις προμήθειες φαρμάκων;

Οι συζητήσεις για επαναφορά της δραχμής, 'παίζουν' τις τελευταίες ημέρες και στις επιχειρήσεις του τομέα φαρμάκου, ως 'άσκηση επί χάρτου'…Καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους και πρέπει να ξεκινήσουν οι προγραμματισμοί για την επόμενη χρονιά, μεγάλοι προμηθευτές, έχουν αρχίσει να δέχονται συζητήσεις από τους πελάτες τους για προϋπολογισμούς όχι με ένα, ούτε με δύο, αλλά ακόμη και με τρία νομίσματα!Ως πρώτο νόμισμα φυσικά παραμένει το ευρώ, μια δεύτερη εναλλακτική αφορά το δολάριο και η τρίτη, αφορά τη δραχμή…Όσο για την ισοτιμία; Ανάλογα με την πολυεθνική, τα σενάρια κυμαίνονται από 1 ευρώ προς 200 δρχ.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Αποσύρθηκε η εγκύκλιος για την πρωτοβάθμια υγεία

Οι έντονες αντιδράσεις των γιατρών σε ότι αφορά τα πολυϊατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα και τις λοιπές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, φαίνεται πως έφεραν τελικά ένα πρώτο αποτέλεσμα.

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011

Απειλές για το ωράριο των φαρμακείων…

Μαλλιά - κουβάρια έχουν γίνει οι φαρμακοποιοί μεταξύ τους και η αιτία είναι το νέο ωράριο που απελευθερώθηκε…Αρμόδιος να ορίζει τις ώρες λειτουργίας των φαρμακείων είναι ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος και με την απελευθέρωση, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καθόρισε ώρες λειτουργίας στα φαρμακεία, ανάλογα με την περιοχή και τη θέση του κάθε φαρμακείου.

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2011

Συντάξεις ή περίθαλψη; Διαλέξτε!

Σοβαρά προβλήματα στις πληρωμές των υπηρεσιών υγείας για τους ασφαλισμένους, φαίνεται πως θα φέρει πρόσφατη ρύθμιση για τις συντάξεις.

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγές στα ποσοστά αναπηρίας

Οι περικοπές που έρχονται στα αναπηρικά επιδόματα και τις συντάξεις, είναι λίγο - πολύ αναμενόμενες. Μόνο που η αναμονή μας, αφορά τις συντάξεις 'μαϊμού' και όχι τις πραγματικές αναπηρίες από ασθένειες…Η τελευταία αναπροσαρμογή του σχετικού Κώδικα Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας εστάλη ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011

Προμηθευτές: εκλογές με σκιά ομολόγων

Ένα πρωτότυπο τρόπο να διεξάγουν τις εκλογές του συνδέσμου τους την ερχόμενη εβδομάδα, επέλεξαν οι προμηθευτές ιατρικού εξοπλισμού.

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2011

Διαγνωστικά: ποιος δίνει άδεια;

Σε αναμονή βρίσκεται η αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, μετά την απελευθέρωση των διαγνωστικών κέντρων.

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011

Επικοινωνία = καλή υγεία…

Οι Έλληνες, είμαστε επικοινωνιακοί 'τύποι'.Το γνώρισμα αυτό, επιβεβαιώνεται και στον τομέα της υγείας, αφού οι Έλληνες ασθενείς είναι ικανοποιημένοι από την επικοινωνία με τον γιατρό τους, σε ποσοστό 32%, έναντι μέσου όρου 22% ανά τον κόσμο.