Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011

′Φρένα σπασμένα′ για τη νέα εισφορά 4%

Το …λογαριασμό του ΕΟΦ για την έκτακτη εισφορά της λίστας περιμένουν με αγωνία οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις.Το ποσό της νέας εισφοράς (άλλο ένα 4%, εκτός του rebate) έπρεπε να έχει στείλει ο ΕΟΦ από τις 10 Οκτωβρίου, ώστε να ενταχθούν τα φάρμακά τους στη λίστα των Ταμείων, όμως οι εταιρίες δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για το τι αναλογεί στην κάθε μία.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Σε αναμονή για άμεση ανακοστολόγηση σε 20 νοσήλια

Τα λάθη και τις παραλείψεις στα νέα 'πακέτα' νοσηλίων που εφαρμόζονται από την αρχή του μήνα, τα διαπιστώνουν πλέον, όχι μόνο οι γιατροί των νοσοκομείων, αλλά και οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διαγνωστικά κέντρα και κλινικές.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Γιατροί προς προμηθευτές: Nα δούμε ποιοι μας χρωστάνε!

Λόμπυ ετοιμάζονται να φτιάξουν οι γιατροί με τους προμηθευτές των νοσοκομείων…Με ποιο αιτιολογικό;Μα τις οφειλές του δημοσίου, των ταμείων και των νοσοκομείων!Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ζήτησε συνάντηση με το Σύνδεσμο των προμηθευτών ιατρικού εξοπλισμού (ΣΕΠ), για να ενημερωθεί για την πορεία εξόφλησης των οφειλών από τα νοσοκομεία, προκειμένου να δουν τι συνέπειες μπορεί να έχουν οι καθυστερήσεις στην επάρκεια υλικών και τη διασφάλιση της υγείας των ασθενών…

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Επισφαλείς επιχειρήσεις τα φαρμακεία;

Επισφαλείς επιχειρήσεις θεωρούν οι Τράπεζες τα φαρμακεία, επειδή σε ποσοστό 75% η δραστηριοποίησή τους εξαρτάται από φορείς του δημοσίου.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Φαρμακοποιοί: συναντήσεις πληρωμών…

Σκεπτικοί απέναντι στους ασθενείς – πελάτες τους φαίνονται τώρα οι φαρμακοποιοί, με αφορμή την απόφασή τους να σταματήσουν την πίστωση στους ασφαλισμένους, λόγω καθυστερήσεων πληρωμών από τα Ταμεία τους.

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Νέα τεχνολογία υγείας και κόστος: Λεπτή διαχωριστική γραμμή

Η σπανιότητα των πόρων είναι ένα θέμα που απασχολεί τους οικονομολόγους της Υγείας.Και μάλιστα πιο έντονα, στις περιόδους 'οικονομικών περιορισμών' όπως είναι αυτή που διανύουμε τελευταία…Το πανεπιστήμιο του Γιόρκ λοιπόν, βρήκε τον τρόπο ελέγχου νέων φαρμάκων και ιατρικών συσκευών, για πιθανές βλάβες στην υγεία των ασθενών, αμέσως μόλις τους χορηγείται άδεια κυκλοφορίας.

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Μείωση τιμών χωρίς αύξηση πωλήσεων στα γενόσημα

Τη μεγαλύτερη μείωση τιμών φαίνεται πως έχουν υποστεί τα γενόσημα φάρμακα, με τις δύο αλλαγές στον τρόπο κοστολόγησής τους, πέρυσι και φέτος.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Μη γεννήσετε, μέχρι νεωτέρας!

Το μήνυμα του υπουργείου Υγείας μάλλον δεν έφτασε στους ουσιαστικούς αποδέκτες…Τα δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν να χρεώνουν τις ασφαλισμένες που γεννούν σε αυτά, με το νέο κρατικό τιμολόγιο, παρά τις διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα Υγείας Νίκου Πολύζου, ότι τα νοσήλια αφορούν τους ασφαλιστικούς τους οργανισμούς.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Οι καταλήψεις φέρνουν …λάθη

Από τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, εκδόθηκε χθες το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, αφού το υπουργείο Υγείας τελούσε … υπό κατάληψη!Οι υπεύθυνοι της επιτροπής Τιμών πήραν τα laptop τους και πήγαν … αλλού.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Νέος ιατρικός διευθυντής στη BMS

Νέος ιατρικός διευθυντής στη Bristol Myers Squibb ανέλαβε από σήμερα ο κ. Μιλτιάδης Ζήσης, μέχρι πρότινος ιατρικός διευθυντής της Merck AG.