Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Ποιοτικός έλεγχος μόνο στα διαγνωστικά κέντρα;

Ποιοτικός έλεγχος καθιερώθηκε με το νόμο για την υγεία, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.Και προβλέπει ότι οι ιδιωτικές μονάδες υγείας που κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις πρέπει να εφαρμόζουν ποιοτικό έλεγχο με πιστοποιημένες μονάδες του εσωτερικού ή εξωτερικού.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Διαπραγματευτικό τρικ η ασφάλιση της Bayer;

Η αναστάτωση που έφερε η Bayer στον τομέα διανομής από την πρόθεσή της να εξοφλείται τοις μετρητοίς από το χονδρεμπόριο, έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις όχι μόνο στους πελάτες της, αλλά και στις λοιπές φαρμακευτικές επιχειρήσεις…Μάλιστα, πολλές από αυτές αμφισβητούν το θέμα της μη ασφάλισής της, λόγω της οικονομικής αστάθειας της χώρας…Οι 'κακές γλώσσες', λένε σήμερα ότι όχι μόνο παραμένει η ασφάλιση των εταιριών ως είχε, αλλά ακριβώς λόγω της οικονομικής κρίσης, ενδεχομένως να μπορεί να δοθεί και πίστωση επιπλέον 10-15 ημερών…

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΕΟΠΥΥ – γιατροί: Χρειάζεται διερμηνέας…

Κλίμα συναίνεσης και αποδοχής του κανονισμού λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ από γιατρούς και φαρμακοποιούς διαπίστωσε ο πρόεδρος του νέου φορέα υγείας κ.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Οι ‘πόντοι’ του Lancet στο υπουργείο…

Το περιοδικό Lancet, έχει impact factor 30.Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να δεχθεί δημοσίευση μελέτης, πρέπει ο ερευνητής να έχει ‘μαζέψει’ αυτούς τους πόντους (είναι εξαιρετικά υψηλό σκορ και το υψηλότερο για τον κλάδο της υγείας).

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

′Lancet′: Μάς πήραν χαμπάρι και οι ξένοι

Όσοι έχουμε τη...χαρά να ζούμε στην Ελλάδα, απολαμβάνουμε θαυμάσιες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων...Για θαυμάσια έργα στο χώρο της Υγείας: Μειώσεις δαπανών, με βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011

′Στεγνό′ το ταμείο του ΚΕΘΕΑ

Προβληματισμένοι είναι οι υπεύθυνοι του ΚΕΘΕΑ από τη στάση του υπουργού Υγείας.Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ.

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011

Σε μόνιμη κατάληψη το υπουργείο Υγείας

'Ξέρετε ότι σήμερα δεν μπορούμε να πάμε στα γραφεία μας, ότι δεν υπάρχει η λογική του σεβασμού στις κινητοποιήσεις; Αν δεν είχαμε Βουλή σήμερα, δεν θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου'.

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011

Επέκταση κτιρίου του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους

Σε μία εποχή λιτότητας. Που 'όλα τα σφάζουν' και 'όλα τα μαχαιρώνουν'...Αποτελεί φωτεινή εξαίρεση το φιλόδοξο κυβερνητικό σχέδιο για επέκταση του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους.

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011

Πολύ γνωστή λέξη. Αρχίζει από ′χ′ και περιέχει πολλά ευρώ...

Να δεις, ποιά είναι; Ποιά είναι αυτή η λέξη... Θα τη θυμηθώ. Αρκεί να την περιγράψω.Έχουμε και λέμε:Χρέη προς φαρμακοποιούς της Αττικής: 120 εκατομμύρια ευρώ.

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011

Διαβούλευση για την πρακτική διανομής φαρμάκων

Η γενική διεύθυνση για τη Δημόσια Υγεία (DG SANCO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει ξεκινήσει τη δημόσια διαβούλευση.Θέμα της είναι η αναθεώρηση των 'Κατευθυντηρίων Οδηγιών σχετικά με την Ορθή Πρακτική στη διανομή των φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση'.