Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011

Γαία: Η έξοδος του… Μεσολογγίου;

Οι προσδοκίες για ανέφελη λήξη της περιπέτειας της μαιευτικής κλινικής 'ΓΑΙΑ' στο Ντυνάν, φαίνεται ότι διαψεύδονται. Πληροφορίες που κάνουν το γύρο της αγοράς, χωρίς βεβαίως να επιβεβαιώνονται επίσημα, θέλουν σημαντικό αριθμό γιατρών που συνεργάστηκαν με την κλινική να εγείρουν θέμα οικονομικών απαιτήσεων που δεν έχουν καλυφθεί.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κατηγορούμενος για τα υποβρύχια, πρόεδρος Οργανισμού στην Υγεία

Σε άλλα θέματα, ο υπουργός Υγείας παρεμβαίνει άμεσα.Δεν είδαμε να κάνει το ίδιο στο ζήτημα που ανέκυψε με την εμπλοκή προέδρου μεγάλου Οργανισμού, αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας, στο σκάνδαλο με τα υποβρύχια.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κανονισμός ΕΟΠΥΥ: Πριν από σας, για σας...

Η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αθηνά Δρέττα, ανέλαβε την ευθύνη σύνταξης του ενιαίου κανονισμού παροχών του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κανονισμός ΕΟΠΥΥ: Εντυπωσιακοί όροι. Αμφίβολη εφαρμογή...

Βαρύγδουπες έννοιες, όπως 'υπερυσυνταγογράφηση', 'προκλητή ζήτηση' και 'κατευθυνόμενη συνταγογράφηση', περιλαμβάνει ο ενιαίος κανονισμός παροχών περίθαλψης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο ′μέτωπο′ ανοίγει ο υπουργός Υγείας

'Θερμός' αναμένεται ο Οκτώβριος στον τομέα της Υγείας.Οι φαρμακοποιοί προσφεύγουν στα δικαστήρια για την προωθούμενη πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου τους, που ανακοίνωσε ο κ.

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν ξέρουν πια τι να περιμένουν...

Δεν πιστεύουν σ΄ αυτά που βλέπουν και ακούνε...Ο λόγος για τους φαρμακοποιούς. Οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν υπουργό Υγείας μαινόμενο.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτα πλειοδοσία, έπειτα εφεδρεία...

Στην αρχή, οι νοσοκομειακοί γιατροί ήταν διπλάσιοι από τους αναγκαίους. Σύμφωνα, τουλάχιστον, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Συγχωνεύσεων στο ΕΣΥ, καθηγητή κ.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάρρευση του κοινωνικού κράτους

Δεν έφταναν οι περικοπές στους προϋπολογισμούς. Τώρα τούς ζητούν και μειώσεις προσωπικού, στο πλαίσιο της εργασιακής εφεδρείας.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Εμπλοκή από την κατάληψη του υπουργείου

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών, προκαλεί η κατάληψη του υπουργείου Υγείας από υπαλλήλους του. Πολλά ραντεβού ακυρώθηκαν, ενώ πρόβλημα αντιμετώπισε και οι συνεργάτες του υπουργού: Δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πόσοι είναι οι δικαιούχοι πολυτεκνικών επιδομάτων, την ώρα που περνούσαν σχετική διάταξη στη Βουλή.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνον ′φήμες′ τα περί περικοπών στις εφημερίες των γιατρών;

Ανησυχία προκάλεσαν στους νοσοκομειακούς γιατρούς χθεσινοβραδινές φήμες...Σύμφωνα με αυτές, η 'τρόικα' ζητεί από τον κ.