Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αμπατζόγλου: ′Δεν θα δεχτούμε τη βιολογική εξόντωση των φαρμακοποιών′

Παράνομο, παράλογο και εξοντωτικό...Τις τρεις αυτές λέξεις χρησιμοποιεί ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, για να περιγράψει το νέο ωράριο των φαρμακοποιών.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Χρέη νοσοκομείων; Άρξασθε!

Μόλις το 50% των χρεών τους έχουν εξοφλήσει προς τις φαρμακευτικές τα νοσοκομεία για το 2010, αφού από το 1 δισ. ευρώ, έχουν πληρωθεί τα 512 εκ.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Επανέλεγχος από το υπουργείο για το ′Γαία′

'Του λόγου το αληθές' ετοιμάζεται να πιστοποιήσει η ελεγκτική επιτροπή του υπουργείου Υγείας για το νοσοκομείο 'Ερρίκος Ντυνάν' τις επόμενες ημέρες.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

′Γόρδιος δεσμός′ με τα υλικά στην ΕΠΥ

'Μπαστούνια' τα έχει βρει η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, εξαιτίας του Παρατηρητηρίου Τιμών στα διάφορα υλικά, από τα πιο απλά αναλώσιμα μέχρι τα πιο σύνθετα υλικά αποκατάστασης.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδιωτικές ασφαλιστικές – νοσοκομεία: μικρά τα έσοδα…

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι επιτελείς του υπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, για να πειστούν οι τελευταίες να υπογράψουν συμβάσεις με τα κρατικά νοσοκομεία.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Laptop στους γιατρούς μόνο με σύμβαση…

Το ξανασκέφτηκε η κυβέρνηση, το θέμα της αγοράς laptop και printer από τους γιατρούς (μέχρι 600 ευρώ) για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγαλύτερη συμμετοχή ασθενών στα φάρμακα

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στο υπουργείο Υγείας, μια πρόταση που είχε γίνει πέρυσι σχετικά με τη συμμετοχή των φαρμάκων.

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011

Ντόμινο στα ακριβά φάρμακα σοβαρών παθήσεων

Για ελλείψεις στα φάρμακα υψηλού κόστους, προειδοποιούν οι φαρμακευτικές εταιρίες, ιδίως μετά τη διεύρυνση της λίστας των 89 φαρμάκων σε 225.

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011

Διαγωνισμός ορθοπεδικών: πάμε πάλι απ΄ την αρχή…

'Τα λοίσθια' φαίνεται πως 'πνέει' ο πολυπόθητος διαγωνισμός της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) για τα ορθοπεδικά υλικά, που αρχικά φαινόταν πως πήγαινε πολύ καλά.

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011

Ο χρόνος, το χρήμα και οι ενστάσεις της λίστας

Συνεχείς συσκέψεις με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ έχει τελευταία ο ΣΦΕΕ για τις ομοειδείς κατηγορίες φαρμάκων της αναμενόμενης λίστας συνταγογραφουμένων φαρμάκων, γιατί εντάσσονται στις κατηγορίες αυτές τα πρωτότυπα και τα γενόσημά τους – δηλαδή για να μπουν τελικά στη λίστα τα πρωτότυπα, θα πρέπει να μειώσουν επιπλέον την τιμή τους.