Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011

To rollover των προμηθευτών

Όσο περνούν οι μέρες, εντείνεται η αγωνία των προμηθευτών για το σχέδιο ανταλλαγής παλαιών ομολόγων (rollover), γιατί στα επιλέξιμα ομόλογα έχουν συμπεριληφθεί και τα ομόλογα με τα οποία πληρώθηκαν τα χρέη των νοσοκομείων του 2007-2009.

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011

′Ηλεκτρονικά′, τεστ Παπ σε …παπά…

Βιάγκρα σε 12χρονο κορίτσι και τεστ Παπ σε… παπά, 'ανακάλυψαν' οι ειδικοί της ΗΔΙΚΑ μελετώντας τις ηλεκτρονικές ή τις ψηφιοποιημένες συνταγές γιατρών ασφαλιστικών ταμείων…Μπορεί στο άκουσμά τους, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις να φέρνουν γέλιο, αλλά λείπουν από τις πληροφορίες μου – όπως επίσης και από την ΗΔΙΚΑ- τα 'ποιοτικά' στοιχεία των δύο παραπάνω συνταγών.

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011

Ωνάσειο: ανάκληση άδειας μεταμοσχεύσεων αναδρομικά!

Ανακλήθηκε …αναδρομικά η άδεια λειτουργίας της μονάδας μεταμόσχευσης πνεύμονα του Ωνασείου, από 21 Μαρτίου και για 5 μήνες.

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

‘Ετελείωσε’ το 70% του μνημονίου υγείας;

‘Ετελείωσαν’ τα 34 από τα 48 σημεία ελέγχου της τρόικας στο υπουργείο Υγείας, δημιουργώντας σκορ επιτυχίας που ξεπερνά το 70%!Και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τα αποτελέσματά της, αφού άλλο ένα 10% των μέτρων, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη…Βέβαια, το 20% που υπολείπεται, περιλαμβάνει τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια, εκθέσεις για τον έλεγχο των φαρμάκων, των αποθεμάτων των νοσοκομείων, αλλά και το αρχείο ασθενών, σημεία που παλιότερα θεωρούσαμε ως ‘όνειρο’ για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Ρελάνς γιατρών για τον ΕΟΠΥΥ

…Και ενώ το παζάρι για τον ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται και η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τρόικα και γιατρούς ότι με την πρότασή της 'βγαίνουν τα λεφτά', οι γιατροί από την πλευρά τους μελετούν να καταγγείλουν τις συμβάσεις συλλογικά…Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί – συμβεβλημένοι με τα Ταμεία, προτείνουν μέσω των οργάνων τους αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Παζάρι αριθμών για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Παζάρι για τους γιατρούς που θα έχουν σύμβαση με τον ενιαίο φορέα υγείας ΕΟΠΥΥ, γίνεται αυτές τις ημέρες με την τρόικα…Από 32.

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Πού θα πάει ο αξονικός που περισσεύει;

Πονοκέφαλο στις υπηρεσίες προκαλεί η ενσωμάτωση των υπηρεσιών υγείας του ΙΚΑ στο ΕΣΥ.Πολλές μονάδες είχαν αγοράσει τελευταία εξοπλισμό νέας τεχνολογίας (αξονικούς, μαγνητικούς κλπ) και τώρα με τη διασύνδεσή τους με συγκεκριμένα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο εξοπλισμός αυτός πλεονάζει…Και οι διοικήσεις του ΙΚΑ και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ψάχνουν να βρουν πώς θα αξιοποιηθεί αυτός ο εξοπλισμός.

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Εξοικονόμηση ενέργειας στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Το πρόγραμμα 'Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη' έκανε χρήση το νοσοκομείο Διδυμοτείχου για να μειώσει τις λειτουργικές του δαπάνες, από έργο εξοικονόμησης ενέργειας που υπολογίζεται σε 1,3 εκ.

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Πρόσω ολοταχώς για Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Κύκλους εκπαίδευσης για τους γιατρούς ξεκινά το ΙΚΑ, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, που προγραμματίζεται για 1 Σεπτεμβρίου.

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Εκπαίδευση ψυχικής ′ανάταξης′ μέσα στην κρίση

Ψυχικές διαταραχές που βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο θα επιχειρήσει να βρει το υπουργείο Υγείας, με την κατάλληλη εκπαίδευση 815 στελεχών των υπηρεσιών πρόνοιας.