Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

ΙΚΑ: οι γιατροί να αγοράσουν laptop…

Ένα μήνα πριν την έναρξη του ΕΟΠΥΥ, το ΙΚΑ αποφάσισε να δώσει φορητούς υπολογιστές και εκτυπωτές στους γιατρούς του, για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Συνάντηση...κορυφής για τις μεταμοσχεύσεις

Προβληματισμένος είναι ο υπουργός Υγείας με τη στάση της Ιεράς Συνόδου στο θέμα των μεταμοσχεύσεων.Η Εκκλησία της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι αποσύρει τον εκπρόσωπό της από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), λόγω της 'εικαζόμενης συναίνεσης' που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Στο 30% τα γενόσημα έως το τέλος Σεπτεμβρίου

Επίσπευση των μέτρων μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, ζητεί το υπουργείο Υγείας από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.Με εγκύκλιό του, ο γενικός γραμματέας κ.

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Κοινή λειτουργία νοσοκομείων ζητεί το υπουργείο Υγείας

Την έναρξη κοινής λειτουργίας των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, ζητεί με εγκύκλιο προς τις διοικήσεις ο γενικός γραμματέας Υγείας κ.

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Ομάδα Εργασίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την Ποιότητα στις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προχωρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

ΕΣΠΑ: Τρέξιμο...με επιλογή εξοπλισμού

Τις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ προσπαθεί να ενισχύσει ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, για να μην επιστραφούν τα χρήματα στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Επιτροπές ανικανότητας χωρίς γιατρό στο ΙΚΑ;

Πριν ακόμη λειτουργήσει ο νέος φορέας υγείας ΕΟΠΥΥ, άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα προβλήματα…Με τη συγκρότησή του, αποφασίσθηκε να ενταχθούν στο ΕΣΥ όλα τα νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Θεραπεία σε λουτροπηγές που δεν λειτουργούν;

Οι υγειονομικές επιτροπές του ΙΚΑ δεν θα εγκρίνουν λουτροθεραπείες στις Σέδες Θεσσαλονίκης, ούτε στον Αγ. Φωκά Δωδεκανήσου, γιατί οι συγκεκριμένες λουτροπηγές δεν λειτουργούν.

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011

Η δεοντολογία, αιχμή στα διαγνωστικά

Συνάντηση, επειγόντως, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τους ΔΥΠΕάρχες επιζητούν τώρα οι γιατροί, μέσω των προέδρων των ιατρικών συλλόγων τους, με αφορμή την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των διαγνωστικών κέντρων.

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011

Ψεκασμοί κατά κουνουπιών στο Μαραθώνα

Με εντομοκτόνο θα …βομβαρδίσει σήμερα το βράδυ το Μαραθώνα, το υπουργείο Υγείας, αφού ο ιός του Δυτικού Νείλου κατέβηκε …νοτιότερα, στην Αττική.