Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2011

Επιτροπή ελέγχου για το Ντυνάν

Την επιτροπή ελέγχου του νοσοκομείου 'Ερρίκος Ντυνάν' ανασυγκρότησε με απόφασή του ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος.Στη σχετική απόφαση σημειώνεται ρητά πως η επιτροπή θα διενεργεί όχι μόνο τον τακτικό έλεγχο μια φορά το χρόνο, αλλά και εκτάκτως, όταν ειδικοί λόγοι το επιβάλλουν…Και προσθέτει πως σε περίπτωση παραβίασης της νομοθεσίας περί της λειτουργίας του 'Ερρίκος Ντυνάν', η επιτροπή θα εισηγείται για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011

Αποθήκες ή συνεταιρισμούς διαλέγουν οι φαρμακοποιοί;

Στροφή προς τους συνεταιρισμούς φαρμακοποιών φαίνεται πως κάνουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, αντί των φαρμακαποθηκών.

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011

Δελτίο τιμών φαρμάκων άφαντο σε μια στιγμή…

Άφαντο έγινε ξαφνικά το δελτίο τιμών φαρμάκων!Ενώ χθες βράδυ αναρτήθηκαν οι νέες τιμές στο site του υπουργείου, σήμερα το μεσημέρι… 'κατέβηκαν', για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011

Η απελευθέρωση ′πιέζει′ τους γιατρούς…

Η …θερινή ραστώνη, φαίνεται πως δεν επηρεάζει καθόλου τους γιατρούς…Σε διακοπές ή όχι, βρίσκονται σε εγρήγορση, ενόψει της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φορέων πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011

Εξοικονόμηση πόρων μέσω …Λονδίνου;

Μια … σύμβαση σε «πακέτο» για ορθοπεδικά υλικά, μελετά ο πρόεδρος της 1ης ΥΠΕ Άρης Μουσιώνης, με το NHS, το βρετανικό ΕΣΥ.

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Εκτός ΕΟΠΥΥ γιατροί άνω των 65;

Κατά 25% λιγότεροι, εκτιμούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι ότι θα είναι οι γιατροί που τελικά θα συμβληθούν με το νέο φορέα υγείας ΕΟΠΥΥ, όταν καθοριστούν οι συμβάσεις…Και μέχρι τότε, όλοι ψάχνουν να βρουν ποιο θα είναι το κριτήριο της «περικοπής».

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Γερολφάρμ: κλείνει ή συγχωνεύει;

Πληθαίνουν διαρκώς οι φήμες για την τύχη της φαρμακαποθήκης Γερολφαρμ, θυγατρικής της Alapis, για το αν κλείνει ή όχι.

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Ελεύθερες τιμές στα ΜΗΣΥΦΑ;

Η λίστα με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) ισχύει από πέρυσι. Αυτό σημαίνει, ότι τα ταμεία δεν συμμετέχουν στη δαπάνη τους, και με την αλλαγή αυτή, οι ασθενείς, μετατράπηκαν σε καταναλωτές.

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Φάρμακα με ή χωρίς ραδιενέργεια;

Τα φάρμακα που παίρνουμε από τη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου», είναι πολλά, και αρκετά από αυτά, αφορούν σοβαρές παθήσεις.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Νέα Γενική Διευθύντρια στο Ερασίνειο

Τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ερασινείου νοσοκομείου, ανέλαβε η κ. Πέλη Γιαχνή, μετά την προαγωγή της από τη θέση της Διευθύντριας Οργάνωσης και Λειτουργίας του υπό δημιουργία νοσοκομείου.