Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Νέα Γενική Διευθύντρια στο Ερασίνειο

Τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ερασινείου νοσοκομείου, ανέλαβε η κ. Πέλη Γιαχνή, μετά την προαγωγή της από τη θέση της Διευθύντριας Οργάνωσης και Λειτουργίας του υπό δημιουργία νοσοκομείου.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Προσωποπαγείς ιατρικές ειδικότητες

Μια αίτηση σε νοσοκομείο του ΙΚΑ για ειδικότητα είναι αρκετή για όσους είχαν προλάβει, ως τις 31 Μαϊου…Σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, προβλέπει ότι οι γιατροί αυτοί τοποθετούνται με προσωποπαγείς θέσεις στα νοσοκομεία υποδοχής, δηλαδή στα νοσοκομεία στα οποία εντάχθηκαν τα νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Λίστα ακριβών, χωρίς ογκολογικά φάρμακα;

Αλλαγές στη λίστα των 89 ακριβών φαρμάκων που πωλούνται σε νοσοκομειακή τιμή, φέρνει η εισαγωγή της άλλης λίστας των συνταγογραφουμένων φαρμάκων στα Ταμεία.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Λίστα φαρμάκων: Πυρετωδώς δουλεύουν οι επιτροπές

Η πρώτη «κρυάδα» για τη λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων ήρθε περί τα τέλη Ιουνίου και αφορούσε τις φαρμακευτικές, όταν ο ΕΟΦ παρουσίασε την ομαδοποίηση των φαρμάκων.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Αλλαγή ′φρουράς′ και στην Pfizer

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Ελλάς, αναλαμβάνει ο κ. Λουκιανός Ντεπόρτου, στη θέση της κυρίας Κατερίνας Καρέλλα που διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής επί εξαετία.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην MSD

'Άρωμα' ανατολής και διοικητικές πρακτικές δύσης, φέρνει μαζί του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Merck Sharp & Dohme στη χώρα μας κ.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Πληρότητα νοσοκομείων για καλή λειτουργία

Από τα λειτουργικά στοιχεία των νοσοκομείων της Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το Λαϊκό νοσοκομείο είχε ποσοστό κάλυψης 123% το 2010 και το Αττικό, 119%.

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Φαρμακοποιοί: τιμολόγια θεωρημένα ή αθεώρητα;

Μερικοί πάρεδροι του Ελεγκτικού Συμβουλίου, μπροστά στην οικονομική κρίση και την πρόθεσή τους για τήρηση της νομιμότητας, έγιναν 'βασιλικότεροι του Βασιλέως'…Ο λόγος για τα τιμολόγια των φαρμακοποιών που πρέπει πλέον να εγκρίνονται από τους παρέδρους, επειδή ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), έγινε ξεχωριστό Ταμείο.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Οι τιμές φαρμάκων μειώθηκαν μόνο 4,5% τελικά…

Η έκδοση του τελευταίου δελτίου τιμών φαρμάκων, έχει φέρει στην επιφάνεια πολλές αντιδράσεις, από όλες τις πλευρές της αγοράς.

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011

ΕΔΕ για την αιμορραγία του βρέφους στην Ξάνθη

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό με την αιμορραγία βρέφους εξαιτίας ελαττωματικού υλικού, ζήτησε ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης.