Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011

Με υπουργική απόφαση θα γίνουν οι συγχωνεύσεις

Δεν θα υπάρξει, τελικά, νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ.Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την Πέμπτη στη Βουλή ότι οι αλλαγές θα γίνουν με υπουργική απόφαση, η οποία θα υπογραφεί μετά τις 20 Ιουλίου.

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011

Γκάφα ?παράπλευρων? εξαγωγών;

Μέτρο από δω, μέτρο από κει, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μειώσει τις δαπάνες στα φάρμακα με κάθε τρόπο.Μόνο που το κάθε μέτρο έχει επιπτώσεις και 'παράπλευρες απώλειες' που πρέπει να σταθμίζονται…Στην προκειμένη περίπτωση, ενώ το μνημόνιο έχει φέρει αύξηση των εισφορών κατά 1% για το σύνολο των εργαζομένων, φέρνει και απαλοιφή της εισφοράς 0,4% για εφάπαξ των φαρμακοποιών.

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011

Χωρίς παράγωγα αίματος λόγω τιμών;

Κινδύνους απόσυρσης από την αγορά αντιμετωπίζουν τα παράγωγα αίματος, εξαιτίας λαθών που έχουν δημιουργηθεί στην τιμολόγησή τους από το τελευταίο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων.

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011

Νέος Γενικός Διευθυντής στη Leo

Νέος γενικός διευθυντής στην Leo Pharma Hellas ανέλαβε ο κ. Νίκος Ραγκούσης, μέχρι πρότινος Business Operations Manager της Merck Sharp & Dohme στη θέση του κ.

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011

Φαρμακοποιοί: στο ΣτΕ και για τις εκπτώσεις φαρμάκων

Το ‘λεγαν οι φαρμακοποιοί -προ δεκαπενθημέρου- ότι θα την κάνουν και τη δεύτερη προσφυγή στο ΣτΕ για την απαγόρευση εκπτώσεων στα φάρμακα, και τελικά το έκαναν……Με το αιτιολογικό, ότι η σχετική απόφαση το απαγορεύει, όμως ο νόμος το επιτρέπει, άρα η απόφαση είναι παράνομη.

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Οι ελλείψεις και η σπανιότητα των πόρων

Οι ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία, δείχνουν πως έχουν ξεπεράσει πια τις γάζες, τα τσιρότα και τους καθετήρες…Επεκτείνονται τώρα τελευταία και στην ξενοδοχειακή υποδομή των νοσοκομείων, δηλαδή στα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες, ακόμη και τα μαξιλάρια τα ίδια…Πριν λίγο καιρό, μου το είχαν πει για ένα νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Φθηνότερες ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας μέσω ασφαλειών;

Στις ασφαλιστικές εταιρίες στρέφονται τώρα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, επιδιώκοντας να ενισχύσουν την πελατειακή τους βάση, ακόμη και με τους ελέγχους και τις μειώσεις τιμών που προϋποθέτουν οι συμβάσεις με τις ασφαλιστικές.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

ΕΟΠΠΥ: πρόσω ολοταχώς χωρίς εκκαθαρίσεις;

Συνεχείς συναντήσεις με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενόψει λειτουργίας του νέου φορέα υγείας ΕΟΠΠΥ έχουν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών.

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Ομόλογα χρεών: το ′κούρεμα′ αυξάνεται…

Τη ρευστοποίηση των ομολόγων, με τα οποία πληρώθηκαν τα χρέη των νοσοκομείων, μελετούν εδώ και λίγο καιρό ορισμένες πολυεθνικές φαρμακευτικές που δραστηριοποιούνται κυρίως σε νοσοκομειακά φάρμακα.

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Ποιος έχει τις φθηνότερες ιατρικές εξετάσεις;

Μετά τα σούπερ -μάρκετ, τώρα οι έρευνες αγοράς στρέφονται και στον τομέα υγείας…Μέσω ίντερνετ λοιπόν, ξεκινούν συγκρίσεις τιμών για τη μια ή την άλλη ιατρική εξέταση, συνήθως εργαστηριακή.