Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Πρόνοια: κοινωνική συνοχή ή Special Olympics;

Τον τομέα της πρόνοιας θα αναλάβει ο νέος υφυπουργός του υπουργείου Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης.Είναι που στον προηγούμενο ανασχηματισμό, δεν είχε κάν προβλεφθεί σχετική θέση, παρότι πάντα υπήρχε κάποιος υφυπουργός να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, αφού υπήρχε κράτος πρόνοιας.

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Πατέντες φαρμάκων - τιμές: σημειώσατε Χ

Ταραχή επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, από την υποχρέωση που τους ανατέθηκε να δηλώνουν την ημερομηνία χορήγησης πατέντας για τα φάρμακά τους.

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Πολύζος: ′πόσα απίδια πιάνει ο σάκος′…

Δημόσια αυτοκριτική για την ουσία, αλλά και το αναμενόμενο αποτέλεσμα, των μέτρων μείωσης της δαπάνης στο σύστημα υγείας, έκανε χθες ο γενικός γραμματέας Υγείας Νίκος Πολύζος…Μιλώντας σε σχετικό συνέδριο, αφού ανέφερε τις αλλαγές που περιμένει να φέρουν την εξοικονόμηση, ο κ.

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Τον κωδικό σας, για τη νοσηλεία σας…

…Και μετά τη σύνταξη των κλειστών νοσηλίων από το υπουργείο Υγείας, τώρα αυτό που απομένει, είναι να εισαχθούν και δύο κωδικοί σε κάθε νοσοκομείο, για να γίνεται η διαχείριση των ασθενών.

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Οριστικοποιήθηκαν τα νέα κλειστά νοσήλια

Και δυο εβδομάδες περιθώριο έχει πλέον η νεοσυσταθείσα επιτροπή του υπουργείου Υγείας για τον έλεγχο των νέων νοσηλίων, αφού οι εργασίες για τον προσδιορισμό των κλειστών νοσηλίων ολοκληρώθηκαν…Σύμφωνα με τη λίστα των παθήσεων και το κοστολόγιό της, οι επεμβάσεις καταρράκτη κοστίζουν 592 ευρώ, η τοποθέτηση εμφυτεύσιμου απινιδωτή 16.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Στο ΣτΕ και για τις εκπτώσεις οι φαρμακοποιοί;

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για μια ακόμη φορά σκέφτονται να καταφύγουν οι φαρμακοποιοί.Μετά τις αποστάσεις των φαρμακείων, τώρα το θέμα είναι η αδυναμία τους να παίρνουν πλέον εκπτώσεις από το χονδρεμπόριο, ύστερα από τη σχετική απαγόρευση με πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας, για τον προσδιορισμό του χονδρεμπορικού κέρδους.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Διαγνωστικά: απελευθέρωση ή όχι τελικά;

Αντικρουόμενη πολιτική φαίνεται πως εφαρμόζει η κυβέρνηση στο θέμα των διαγνωστικών κέντρων.Το μεν υπουργείο Οικονομικών, έχει περιλάβει στη λίστα της απελευθέρωσης επαγγελμάτων, και τα διαγνωστικά κέντρα.

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Λοβέρδος: υπέγραψε τη γνωμοδότηση για το ′Γαία′

Υιοθετήθηκε τελικά από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σχετικά με τη 'Γαία' και τη σύμπραξη του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν με το Ιατρικό Αθηνών.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Η πατέντα, οι τιμές φαρμάκων και η Πυθία…

Θυμάστε που λέγαμε ότι δεν ξέρουν στο υπουργείο Υγείας πόσο θα 'πέφτει' η τιμή του φαρμάκου μετά τη λήξη της προστασίας από την πατέντα του;Γιατί λόγω τυπογραφικού λάθους είχε γραφτεί στην τροπολογία 25% ολογράφως και σε παρένθεση αριθμητικά 30%;Ε, λοιπόν, αποφασίσθηκε ότι το σωστό είναι το 30%.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2011

Πρόσω ολοταχώς για κλειστά νοσήλια

Ομάδα για την παρακολούθηση των κλειστών νοσηλίων στο ΕΣΥ, διάρκειας ενός εξαμήνου, υπό το συντονισμό του υποδιοικητή του ΙΚΑ κ.