Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

‘Προσαρμογές’ για τη μείωση κερδών στα φάρμακα

‘Ταραχή’ επικρατεί στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, ενόψει της γενικής ανακοστολόγησης των φαρμάκων, καθώς στόχο έχει να μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη μέχρι ένα δισ.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Οι μισές πωλήσεις φαρμάκων, από το ένα τέταρτο των επισκεπτών

Το 25% των ιατρικών επισκεπτών, παράγουν το 57% των πωλήσεων των φαρμακευτικών εταιριών και ευθύνονται για το 90% της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι γιατροί στα φάρμακα.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Τι θα γίνουν τα εμβόλια που περισσεύουν;

Μέχρι χθες την είχα την απορία: Αφού δεν ανησυχούμε για τη νέα γρίπη και δεν εμβολιαζόμαστε, τι θα γίνουν τα πανδημικά εμβόλια που θα περισσέψουν;Η απορία μου, όμως, φαίνεται πως λύνεται εύκολα από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας, που διαχειρίζονται τη γρίπη.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Μεταγραφές στη Novartis

Μεταγραφή από το τμήμα επικοινωνίας της Νovartis πήρε η κ. Κατερίνα Κόντζαλη που ήταν brand communication manager η οποία 'μετακομίζει' πλέον στο ογκολογικό τμήμα της εταιρίας, ως oncology affairs manager.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Η Βοσνία μας ζητάει εμβόλια νέας γρίπης

Εμβόλια κατά της νέας γρίπης, ψάχνει εδώ και ένα δεκαπενθήμερο το υπουργείο Υγείας της Βοσνίας…Και κατ΄ αρχήν, απευθύνθηκε στους γείτονες, δηλαδή σε μας.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Σύντομα οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων

Οι αλλαγές στους διοικητές των νοσοκομείων αναμένονται σύντομα.Μάλιστα παράγοντες από το υπουργείο τις περιμένουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Περικόπτουν συνέδρια οι φαρμακευτικές

Περικοπές δαπανών ξεκίνησαν ήδη τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, ενόψει των νέων μέτρων για το φάρμακο.Η πρώτη περικοπή, αφορά τα διεθνή συνέδρια…Και στο βαθμό που δεν αναμένονται σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις, έχει καλώς.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010

Καμπάνια για τα γενόσημα φάρμακα από την Ευρώπη

Πενταετές πρόγραμμα ενημέρωσης για την ποιότητα των γενοσήμων φαρμάκων προγραμματίζουν οι ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρίες γενοσήμων.

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2010

Η γρίπη υπό…διερεύνηση…

Απτόητοι παραμένουν οι Έλληνες από τη νέα γρίπη, αδιαφορώντας για τους εμβολιασμούς κατά της νόσου.Το γιατί, το ψάχνει μεγάλη εταιρία δημοσκοπήσεων, που έχει ξεκινήσει έρευνα για τους εμβολιασμούς.

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010

'Κλειστές' τιμές δυσκολεύουν την ανακοστολόγηση φαρμάκων

Δυσκολίες φαίνεται πως αντιμετωπίζει η επικείμενη γενική ανακοστολόγηση των φαρμάκων, τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες, όσο και σε κάποιες φαρμακευτικές επιχειρήσεις.