Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010

Πράγματι μόνο γιατροί στα διαγνωστικά κέντρα;

Μπορεί να χαίρονται οι γιατροί, για την τροπολογία που αφορά τα διαγνωστικά κέντρα, όμως μια ανησυχία για το πώς θα καταλήξει στη Βουλή, την έχουν …Μάλιστα περιμένουν τις ενώσεις των διαγνωστικών κέντρων, να προσφύγουν και πάλι στα δικαστήρια, θέτοντας θέμα αντισυνταγματικότητας, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια…Και να θυμίσουμε ότι τότε, στην εκδίκαση επί της ουσίας, η δίκη είχε κερδηθεί.

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010

Αλλαγή στόχων με την αλλαγή CEO στη Novartis

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Novartis από χθες, είναι ο κ. Joe Jimenez, μέχρι πρότινος επικεφαλής του τμήματος φαρμάκων της εταιρίας, καθώς παραιτήθηκε ο κ.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010

Μεταγραφές στην Amgen

Μεταγραφή από μία βιοτεχνολογική φαρμακευτική σε άλλη πήρε ο κ. Αντώνης Καρόκης.Από διευθυντής εταιρικών υποθέσεων στην Wyeth (η οποία συγχωνεύθηκε με την Pfizer), ο κ.

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Ανοίγει το Ιασώ Θεσσαλίας;

Το τρίτο νοσοκομείο του Ιασώ, αυτό στη Λάρισα, απασχολεί αυτές τις ημέρες τη διοίκηση του Ομίλου.Η μία σύσκεψη διαδεχόταν την άλλη, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που τελειώνει σήμερα.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Φάρμακα: μειωμένες κατά 50% οι παραγγελίες

Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να μελετά τους τρόπους εφαρμογής των μέτρων για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η αγορά προετοιμάζεται…Ήδη οι παραγγελίες από τα φαρμακεία έχουν μειωθεί κατά 50% και αντίστοιχα οι παραγγελίες των φαρμακαποθηκών για φάρμακα έχουν μειωθεί κατά το ίδιο ποσοστό…Ο λόγος είναι ότι στο μέτρο του δυνατού, το εμπόριο χονδρικής και λιανικής στο φάρμακο φροντίζει για τον περιορισμό των αποθεμάτων…Όπως υπολογίζεται, με τα νέα μέτρα, οι τιμές θα 'πέσουν' κατά 10-20%.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Γενόσημα φάρμακα: ο 'κάβουρας' και το 'ζουμί' του…

Επανέρχεται στη σκέψη της κυβέρνησης η χρήση των δραστικών ουσιών των φαρμάκων για τη συνταγογράφηση, αντί των εμπορικών ονομασιών τους, που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

89 ακριβά φάρμακα ψάχνουν…'σπίτι'…

Τελικά, αυτά τα 89 ακριβά φάρμακα των νοσοκομείων, κανείς δεν θέλει να τα … 'φιλοξενήσει στο σπίτι του', έστω κι αν αυτή η φιλοξενία, είναι με το…αζημίωτο…Ενώ ο στόχος κατ΄ αρχήν ήταν να είναι διαθέσιμα τα φάρμακα αυτά στους ασθενείς που βγήκαν από το νοσοκομείο και μετά πήγαν σπίτι τους, ώστε να μπορούν πιο εύκολα να ακολουθήσουν τη θεραπεία τους, τελικά κανείς δεν θέλει να βρεθούν τα φάρμακα αυτά στα φαρμακεία της γειτονιάς.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

'Σκιώδης' ενδοκυβερνητικός έλεγχος στην Υγεία

Σε … 'σκιώδη' υπουργό Υγείας φαίνεται πως αναδεικνύεται ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής οικονομικών της υγείας στο LSE κ.

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Χαμηλή επιχειρηματικότητα, λόγω…μεγέθους…

Πρόκειται για πραγματικό γεγονός-και όχι ανέκδοτο-σχετικά με την Έρευνα και Ανάπτυξη νέων φαρμάκων, διεθνώς:Έλληνας φαρμακοβιομήχανος, έχει εντοπίσει ένα μόριο φαρμάκου, που πίστευε ότι θα μπορούσε να το αναπτύξει εδώ και να το κυκλοφορήσει στην αγορά.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Έλληνες: υγιείς τουλάχιστον ως τα 75!

Οι Έλληνες που φθάνουν τα 65 χρόνια τους, θα ζήσουν άλλα 17,83 έτη οι άνδρες και 20,68 έτη οι γυναίκες. Και από αυτά, τα 10 χρόνια, θα είναι ευτυχώς με υγεία και για τα δύο φύλα, σύμφωνα με τη Eurostat.