Επανέρχεται στη σκέψη της κυβέρνησης η χρήση των δραστικών ουσιών των φαρμάκων για τη συνταγογράφηση, αντί των εμπορικών ονομασιών τους, που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Το γεγονός ότι συζητείται κιόλας με τους εμπλεκόμενους φορείς -έστω κι αν ακόμη οι συζητήσεις γίνονται άτυπα- έχει 'ταράξει' τα νερά…

Και αυτό γιατί η αλλαγή του συστήματος στο συγκεκριμένο σημείο, θα ανοίξει την πόρτα για 'εκπτώσεις' στην ποιότητα των φαρμάκων, τη στιγμή που είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που δεν έχει θέμα πλαστών φαρμάκων.
Ακόμη.

Γιατί ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες εξηγούν πως έτσι θα ανοίξει η πόρτα για εισαγωγή φαρμάκων από τρίτες χώρες, όπως Ινδία και Κίνα, για φάρμακα των οποίων η πατέντα έχει λήξει.

Μόνο που με τη χρήση της δραστικής, χωρίς πιστοποίηση και ευθύνη συγκεκριμένων εταιριών αίρονται οι προδιαγραφές ποιότητας. Και επιπλέον, οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι αδύνατον να ανταγωνιστούν το κόστος των χωρών της Άπω Ανατολής, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας.

Και αυτό με μικρό αντάλλαγμα, αφού τα γενόσημα στη χώρα μας, έχουν μερίδιο αγοράς μόλις 15%, ποσό πολύ μικρό για να βοηθηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία…

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σχολικός εκφοβισμός: Πώς αντιμετωπίζεται από τους γονείς των θυμάτων [ελληνική μελέτη]
17 Σεπτεμβρίου Πανελλήνια Ημέρα Επισκεπτών Υγείας
Πώς προκαλείται η πιτυρίδα - Λύση σε έξι εβδομάδες