Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Κατά το καλοκαίρι το 'Ερασίνειο' και το 'Ρέα'

Κατά τις αρχές καλοκαιριού φαίνεται να παρατείνεται η παράδοση των νοσοκομείων 'Ρέα' και 'Ερασίνειο'.Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν παράγοντες της διοίκησης του μαιευτηρίου και του ογκολογικού νοσοκομείου, αντίστοιχα.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Ανοίγω 6 κλίνες ΜΕΘ, τώρα!

Γιατρός στο νοσοκομείο Κορίνθου, πήγε χθες στο διοικητή Γιάννη Ευθυμιάδη και του είπε:'Ανοίγω τώρα 6 κρεβάτια εντατικής'.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Η ασάφεια της υπουργού…

Μάλλον σαφέστερη θα πρέπει να γίνει η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου…Μια ερώτηση δημοσιογράφου, αφορούσε την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Εμπορικός διευθυντής του 'Υγεία' ο κ. Α. Βουκλαρής

Προαγωγή πήρε ο κ. Αντώνης Βουκλαρής, μέχρι πρότινος διευθυντής μάρκετιγκ και επικοινωνίας του Ομίλου 'Υγεία'.Τώρα πια, στην αρμοδιότητά του, περιήλθε και η εμπορική διεύθυνση.

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Χωρίς φάρμακα γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί στο Κιλκίς

Περίμεναν αρκετά οι φαρμακοποιοί του Κιλκίς για να πληρωθούν. Όχι από το Δημόσιο, αλλά από τα ταμεία των δικηγόρων της επαρχίας (ΤΥΔΕ) και των μηχανικών, τόσο ξεχωριστά, όσο και ενοποιημένα (ΕΤΑΑ).

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Στην Ευρωκλινική ο κ. Θ. Χαραμής;

Μεταγραφή στην Ευρωκλινική, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, φαίνεται πως παίρνει εντός των ημερών ο κ. Θεμιστοκλής Χαραμής, π.

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

'Διπλές' τιμές φαρμάκων έναντι rebate;

Επανέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της διπλής τιμής των φαρμάκων ως μέτρο μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Οι Αμερικανοί γιατροί δεν πίνουν καφέ…

Συνέβη σε διεθνές συνέδριο, στην Ευρώπη.Έλληνας γιατρός, συναντά φίλο του Αμερικανό γιατρό σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου της ειδικότητάς τους.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010

Πού πήγε το 'ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο';

Στο 3% του ΑΕΠ κυμαίνονται οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία και την πρόνοια. Και όταν δημιουργούνται χρέη στα νοσοκομεία -που στη συνέχεια πληρώνονται από το δημόσιο- το ποσοστό ανεβαίνει στο 3,5%.

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010

Απαγόρευση καπνίσματος: από Μάρτη και βλέπουμε…

…Και τώρα που τελείωσαν οι γιορτές, το υπουργείο Υγείας σκέφτεται πώς θα επαναφέρει το θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.