Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009

Νέος ‘γύρος’ ελλείψεων στα νοσοκομεία

Τα χρέη των νοσοκομείων προς τις προμηθεύτριες εταιρίες, όλο ρυθμίζονται και όλο εδώ είναι.Οι επιχειρήσεις έχουν από καιρό ξεπεράσει την οριακή λειτουργία τους και οι επικεφαλής τους βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, αφού ούτε ρευστό υπάρχει, ούτε πωλήσεις μπορούν να αρνηθούν, για λόγους δημόσιας υγείας.

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

Rebate? Άρξασθε…

Τους … λογαριασμούς έχει αρχίσει να στέλνει ο ΕΟΦ στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, ζητώντας την επιστροφή του 3% της λιανικής, για λογαριασμό των ασφαλιστικών Ταμείων από τα οποία συνταγογραφήθηκαν τα φάρμακα.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Αλλαγές για τις ταινίες γνησιότητας

Μετά την πολυχρωμία στις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και νέες αλλαγές φαίνεται πως έρχονται…Η απαιτούμενη διαγραφή και κατάθεση των ταινιών στις εξαγώγιμες ποσότητες φαρμάκων, φαίνεται πως απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα από τις φαρμακαποθήκες, οι οποίες επιδιώκουν αλλαγή της διάταξης.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Οι προδιαγραφές 'κόλλησαν' τη Γαία…

Το ότι έχει λήξει η συνεργασία Ιατρικού Αθηνών με το Ερρίκος Ντυνάν για τη μαιευτική κλινική στο Ερρίκος Ντυνάν, έχει ανακοινωθεί.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Νοσηλευτικό προσωπικό σε διοικητική θέση, παρά τη γρίπη…

Tο διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατί εν μέσω ενίσχυσης των μονάδων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης πανδημίας γρίπης, αποφάσισε να μετακινήσει επισκέπτρια υγείας, που αποτελεί νοσηλευτικό προσωπικό, από το κέντρο υγείας στο Μαντούδι, σε διοικητική θέση στο νοσοκομείο Χαλκίδας…Εδώ όλοι κοιτούν να ενισχύσουν τους υγειονομικούς σχηματισμούς και ιδίως τους σχηματισμούς πρωτοβάθμιας φροντίδας, και ο συγκεκριμένος διοικητής παίρνει νοσηλευτικό προσωπικό και το μετακινεί στη διοίκηση…

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Στο 'παράλληλο' εμπόριο και τα φαρμακεία…

Η εμπλοκή σε παράλληλο εμπόριο φαρμάκων, από 25 φαρμακεία που έστελναν φάρμακα σε φαρμακαποθήκες της Αγγλίας και Γερμανίας, απασχολεί ακόμη τον ΕΟΦ, παρότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Οργανισμού και της ΥΠΕΕ διαπίστωσαν το γεγονός από τον περασμένο Ιούνιο.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Νέα λίστα νοσοκομειακών φαρμάκων

Μετά 'κόπων και βασάνων', εκδόθηκε τελικά εν μέσω Αυγούστου, η νέα νοσοκομειακή λίστα φαρμάκων.Η λίστα αυτή περιλαμβάνει φάρμακα των οποίων το κόστος ημερήσιας νοσηλείας υπερβαίνει τα 41,10 ευρώ (ισοδυναμεί με το 70% του ημερήσιου νοσηλίου της Γ΄θέσης) και τα οποία εξαιρούνται από το κλειστό νοσήλιο των νοσοκομείων.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Η πρώτη πληρωμή χρεών!

Η πρώτη εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων, έγινε, εν μέσω θέρους.Πρόκειται για τις επιχειρήσεις – μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ).

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Μόνιμη αναπηρία 80% στους νεφροπαθείς

Ποσοστό αναπηρίας 80%, και μάλιστα επ΄ αόριστον, θα παίρνουν στο εξής από το ΙΚΑ οι νεφροπαθείς και δεν θα χρειάζεται να ανανεώνουν τη σχετική απόφαση από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος ανά διετία…Τη σχετική αλλαγή του κανονισμού αναπηρίας αποφάσισε η υπουργός Απασχόλησης κ.

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Προσλήψεις … γρίπης

Ατέλειωτες ήταν σήμερα οι ουρές στο ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι από υποψήφιους, για τις 201 θέσεις που προκηρύχθηκαν για τη στελέχωση της κεντρικής υπηρεσίας και των περιφερειακών γραφείων του.