Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Καθυστερούν οι διαγωνισμοί για τα νοσοκομεία

Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, ήταν προετοιμασμένη ως το τέλος Ιουλίου να ξεκινήσει τους νέους διαγωνισμούς για τα προϊόντα αιμοκάθαρσης και τα καρδιολογικά υλικά που θα χρειαστούν τα νοσοκομεία, αρχής γενομένης από το Φθινόπωρο.

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Για σύνταξη; Καλά 70

Κυκλοφόρησε μια φήμη, ότι καθηγητές ιατρικής έστειλαν στην υπουργό Απασχόλησης κ. Φ. Πάλλη-Πετραλιά επιστολή που της ζητούν τη νομιμοποίηση της συνταξιοδότησής τους στα 70.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Μία περίεργη κλοπή χαρτοφύλακα

Αυτό, λοιπόν, είναι περίεργο. Τόσοι άνθρωποι μπαινοβγαίνουν στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους. Είναι, όμως, σχετικά σπάνιο να πέφτουν θύματα κλοπής.

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Χρέη στο ΕΣΥ και για τη σίτιση των ασθενών

Μπιφτέκι με… σπασμένο γυαλί, έδωσαν σε παιδί που νοσηλευόταν στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ρεθύμνου.Μεμονωμένο περιστατικό;«Όχι», απαντούν οι ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο, οι οποίοι μάλιστα έχουν ζητήσει και από τη διοίκηση του νοσοκομείου, να τους επιστραφεί η παρακράτηση για φαγητό, που γίνεται στο μισθό τους.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009

'Απόδοση καρπών' στο Ιπποκράτειο…

Ορισμένες δράσεις έχουν διάρκεια στο χρόνο ή το αποτέλεσμά τους φαίνεται μετά από αρκετό καιρό.Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, απέκτησε επιτέλους αξονικό τομογράφο, ενώ ως το τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες διαμόρφωσης της σκεπής και της εξωτερικής τοιχοποιίας, με χορηγία 580.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

Προσπάθειες για έναρξη του rebate…

Ειδοποιήσεις πληρωμής θα πάρουν ως τα τέλη Ιουλίου οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, καθώς επιχειρείται να ξεκινήσει η χρέωση των φαρμακευτικών από το rebate 3% της λιανικής τιμής των προϊόντων τους, που πουλήθηκαν μέσω ασφαλιστικών οργανισμών.

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Καμιά εγγύηση για ενίσχυση της έρευνας

Μοιρασμένοι είναι οι ερευνητές στη χώρα μας, σε ότι αφορά την ενοποίηση των τριών φορέων έρευνας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009

Με διαγωνισμό πλέον οι προμήθειες στα νοσοκομεία

Ο πρώτος διαγωνισμός για προμήθειες των νοσοκομείων από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) είναι στα σκαριά, απ΄ ότι φαίνεται.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009

Και αποχωρήσεις λόγω χρεών των νοσοκομείων;

Μέχρι και την αποχώρησή τους από τη χώρα σκέφτονται κάποιες πολυεθνικές φαρμακευτικές, εξαιτίας των χρεών των νοσοκομείων.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009

Εκκρεμότητες για τα εμβόλια της γρίπης

Παραγγελίες εμβολίων κατά της νέας γρίπης για το ενδεχόμενο πανδημίας, δεν έχει γίνει ακόμη από τη χώρα μας…Αυτό τουλάχιστον λένε παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι αναγκαστικά το έμαθαν, λόγω αντικειμένου.