Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

Οι ασφαλιστές ανησυχούν περισσότερο από το υπουργείο Υγείας;

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το ‘ένστικτο’ των ασφαλιστικών εταιρειών ως προς τις επικείμενες…καταστροφές. Τι σχέση έχει αυτό με την Υγεία; Ιδού:Πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, συνάντηση του συντονιστικού συνελεύσεων των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

Νέος οικονομικός διευθυντής στον Όμιλο 'Υγεία'

Άμεση ήταν η αντικατάσταση του οικονομικού διευθυντή στον Όμιλο ‘Υγεία’.Ακόμα δεν πρόλαβε να αποχωρήσει ο κ.

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008

Αϋπνίες για την πρωτοβάθμια περίθαλψη

Τον ύπνο τους φαίνεται να έχουν χάσει επιχειρηματίες του χώρου της υγείας, με την επαναδιαπραγμάτευση του ποσοστού των μετοχών στα κέντρα που παρέχουν εξωνοσοκομειακή φροντίδα υγείας.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

Με…'κομμένη την ανάσα' στη Sanofi-Aventis

Με ‘κομμένη την ανάσα’ αναμένει το ερευνητικό τμήμα της Sanofi-Aventis την επερχόμενη αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας από την αρχή Δεκεμβρίου.

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008

'Ερχεται...η διαχείριση του malpractice

To malpractice των γιατρών και η διαχείρισή του, φθάνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, με συνέδριο της Ομοσπονδίας των αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας.

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2008

Κλείνουν αύριο οι…πόρτες στο 'Αττικόν'

Με…κλειστές πόρτες, υποδέχονται οι γιατροί του νοσοκομείο ‘Αττικόν’ την αυριανή Ημέρα Προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.Δεν είναι σχήμα λόγου.

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008

Γιατί εγκαταλείπουν το…σκάφος της γενικής γραμματείας Πρόνοιας;

Τι γίνεται στο γραφείο της γενικής γραμματέως Πρόνοιας;Μαθαίνουμε ότι το τελευταίο διάστημα αποχωρούν συνεχώς οι συνεργάτες της κ.

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008

Τα ραντεβού με τον γραμματέα του ΙΣΑ

Κρίσιμα είναι τα προβλήματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο.Πολλοί είναι οι γιατροί, οι οποίοι καταφεύγουν καθημερινά για βοήθεια, στον μεγαλύτερο Ιατρικό Σύλλογο της χώρας.

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008

Το δίλημμα των διοικητών για τις εφημερίες

Σαστισμένες είναι οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Από τη μία, είναι οι γιατροί. Ζητούν να μην εργάζονται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα, επικαλούμενοι πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008

Δύσκολη η πολιτική συγκυρία, για επίλυση των προβλημάτων στο ΕΣΥ

Το δίκιο στα χέρια τους, αναμένεται να πάρουν πολλοί νοσοκομειακοί γιατροί.Αναφερόμαστε στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις εφημερίες, η οποία καθαρογράφηκε την περασμένη εβδομάδα.