Με ‘κομμένη την ανάσα’ αναμένει το ερευνητικό τμήμα της Sanofi-Aventis την επερχόμενη αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας από την αρχή Δεκεμβρίου.

Ο προβληματισμός, στρέφεται κυρίως στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της γαλλικής εταιρίας ο διευθύνων σύμβουλος δεν είναι κάποιο στέλεχος που έχει αναδειχθεί από τους κόλπους της ίδιας της εταιρίας, αλλά προέρχεται από άλλη φαρμακευτική.

Δεύτερος προβληματισμός είναι το γεγονός ότι το ‘τιμόνι’ της εταιρίας παίρνει κάποιος που δεν είναι Γάλλος.

Τρίτος και σπουδαιότερος προβληματισμός είναι η αγωνία των ερευνητών για το ποια προγράμματα θα συνεχίσουν να ‘τρέχουν’ και ποια θα αλλάξουν πορεία, και προς ποια κατεύθυνση, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος έχει αναλάβει να ‘ξεκαθαρίσει’ τα ερευνητικά προγράμματα των νέων προϊόντων.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, αλλά και μέχρι το 2011, ο απερχόμενος Gerard Le Fur θα παραμείνει σε θέση συμβούλου στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, απ΄ όπου προήλθε, πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος της μητρικής.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Chris Viehbacher, που θα αναλάβει από την αρχή Δεκεμβρίου, ήταν για 20 χρόνια στέλεχος της GlaxoSmithKline και ένας από τους τρείς υποψηφίους για την ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της Glaxo.

Οι αλλαγές στη στρατηγική της ‘καρδιάς’ της εταιρίας, αναπόφευκτα θα επηρεάσει τη στρατηγική και στη χώρα μας…

Ειδήσεις υγείας σήμερα
10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία 
23ο Συνέδριο HealthWorld στις 23 – 24 Σεπτεμβρίου
5ο ‘’GODay…Με την έγκαιρη διάγνωση έχεις τον χρόνο!’’