Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008

Επικοινωνιακό 'σωσίβιο' τα μέτρα για τις τρίτεκνες οικογένειες

Το υπουργείο Υγείας 'επιστρατεύεται', μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση. Θα μετάσχει στην επιχείρηση 'σωτηρία του προφίλ πριν την έκθεση της Θεσσαλονίκης'…Με σκοπό να βελτιωθεί η αρνητική – λόγω σκανδάλων – εικόνα, η κυβέρνηση αναζητεί επειγόντως μέτρα να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008

Βγήκαν μαχαίρια για τη θέση του διευθυντή στην Καρδιολογική του Κρατικού Αθήνας

‘Χαμός’ γίνεται καλοκαιριάτικα στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας. Αιτία, είναι η διαδικασία κάλυψης της θέσης του διευθυντή, στην ιστορική Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου.

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008

Δύσκολες καλοκαιρινές…ασκήσεις για τον κ. Αβραμόπουλο

Δεν έχουν τελειωμό τα καλοκαιρινά «μέτωπα» του υπουργού Υγείας. Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εφημερίες νοσοκομειακών γιατρών, ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων… Απ΄ όλα έχει το «καλάθι» των πονοκεφάλων του κ.

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008

Δεν συμπληρώνονται τα κενά στις ‘εντατικές’ του ΕΣΥ

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.Οι ελλείψεις ξεπερνούν πλέον κάθε…φαντασία, την ώρα που έπαψε να ισχύει η περιβόητη συνεργασία με τη μονάδα του ‘Ερρίκος Ντυνάν’ και άλλων ιδιωτικών κλινικών.

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008

Το ‘σύνδρομο’ των νέων νοσοκομείων...

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα του νοσοκομείου ‘Αττικόν’. Εκεί που άρχισε να λειτουργεί - έστω και οριακά - αντιμετωπίζει ξανά σοβαρό πρόβλημα.

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008

Ουραγός και στην περίθαλψη καρδιακών παθήσεων η Ελλάδα

Μία ακόμη αρνητική κατάταξη 'κατέκτησε' η Ελλάδα.Κατά την παρουσίασε του πρώτου Ευρωπαϊκού Δείκτη Καταναλωτών για την Περίθαλψη Καρδιακών Παθήσεων, η χώρα μας κατέλαβε την 23η θέση μεταξύ 29 χωρών που αξιολογήθηκαν.

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2008

Χωρίς κάρτες μετακίνησης οι ανάπηροι!

Πρωτόγνωρη είναι η καθυστέρηση στην έκδοση των αναπηρικών καρτών μετακίνησης για το έτος 2008. Ο Ιούλιος βγαίνει και ακόμη δεν έχουν αποσταλεί στους αναπήρους οι κάρτες του έτους!Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία έχει στείλει σχετικές επιστολές στους υπουργούς Οικονομίας και Υγείας, χωρίς αποτέλεσμα.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

Σε…κλοιό από τους 'Νέους Γιατρούς' ο ΙΣΑ

Σταθερά ψηλά στην ιεραρχία του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, παραμένει η παρέα των «Νέων Γιατρών».Ο ιδρυτής της παράταξης, δήμαρχος Αμαρουσίου κ.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2008

Σε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, λόγω των αντιγράφων

Ανακατατάξεις αναμένονται μέχρι το 2010 στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά.Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οδεύουμε προς μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς πολύ γνωστά και εμπορικά φάρμακα βγαίνουν εκτός καθεστώτος προστασίας.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008

Καλοκαιρινός «καύσωνας» υπερβολής

Είναι να απορεί κανείς… Με τη μανία των μέσων μαζικής επικοινωνίας να προεξοφλούν καταστροφές.Μιλάμε για τον «καύσωνα», τον οποίον περίμεναν όλοι να δώσει…αέρα στα δελτία ειδήσεων.