Δεν έχουν τελειωμό τα καλοκαιρινά «μέτωπα» του υπουργού Υγείας.

Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εφημερίες νοσοκομειακών γιατρών, ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων… Απ΄ όλα έχει το «καλάθι» των πονοκεφάλων του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, προστέθηκε και το θέμα του κυοφορούμενου νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Το οποίο, αποτέλεσε χθες αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου, παρουσία της υπουργού Απασχόλησης κ. Φάνης Πάλλη – Πετραλιά.

Η κ. Πετραλιά δεν είναι και τόσο «δεδομένη» στο θέμα της εκχώρησης των πολυϊατρείων του ΙΚΑ στον υπό διαμόρφωση νέο φορέα. Αντιδρά, με μία σειρά επιχειρημάτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αυξάνεται ο εκνευρισμός του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε μία «χρυσή» ευκαιρία να παρουσιάσει μία καινοτόμο παρέμβαση. Η οποία, εξάλλου, περιέχεται και στο πρόγραμμα της Ν.Δ.

Όσο αυτό δεν του…βγαίνει και όσο τα επικοινωνιακά πλήγματα αυξάνονται, εντείνεται η ανησυχία στην οδό Αριστοτέλους. Οι γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι – για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε το υπουργείο – ο κ. Αβραμόπουλος αισθάνεται πίεση και αντιδρά αναλόγως.

Πρόκειται σίγουρα για ένα «θερμό» καλοκαίρι…

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανακαλύφθηκε ''τρίτη κατάσταση ύπαρξης'' στη βιολογία - Ούτε ζωή, ούτε θάνατος
Επιστήμονες αναγνώρισαν νέα ομάδα αίματος
Χαμηλότερες οι αποδοχές των υγειονομικών το 2024 σε σχέση με το 2011 [πίνακας]