Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2008

Οι 'δωρεάν' υπηρεσίες των Εθνικών Συστημάτων Υγείας

Προβληματισμός επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις χρεώσεις υπηρεσιών του ΕΣΥ. Οι Βρετανοί ανησυχούν ότι την προσεχή δεκαετία θα κληθούν να πληρώσουν όλο και περισσότερα χρήματα για υπηρεσίες περίθαλψης.

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το ωράριο των γιατρών;

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για το ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών.

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008

Τραυματιοφορέας κάνει τα καρδιογραφήματα!

Με το ζόρι βγάζουν τις καλοκαιρινές άδειες τα δημόσια νοσοκομεία.Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τόσο μεγάλες, που ταλαιπωρούνται ασθενείς και εργαζόμενοι.

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2008

Νόμος - 'θαύμα' για παράκαμψη του ΑΣΕΠ

Έμμεσο τρόπο διορισμού υπαλλήλων, επινόησαν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας.Στο φύλλο 568 (τεύχος Γ΄) Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δημοσιεύονται περί τις 20 μεταφορές υπαλλήλων του νοσοκομείου ‘Ερρίκος Ντυνάν’ σε θέσεις του υπουργείου Υγείας.

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008

Ψηφιακό ‘απολίθωμα’ η ιστοσελίδα του Κέντρου Δηλητηριάσεων

Στο έτος 1999 έχει σταματήσει η διαδικτυακή παρουσίαση των στοιχείων για τις δηλητηριάσεις στην Ελλάδα. Αν επισκεφθεί κανείς την ιστοσελίδα του Κέντρου Δηλητηριάσεων, θα διαπιστώσει έκπληκτος ότι η τελευταία ενημέρωση έγινε πριν από εννέα ολόκληρα χρόνια.

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008

Πιάνουν τόπο τα χρήματα που δίνονται για φύλαξη βλαστοκυττάρων;

Ανασκουμπώνονται οι ιδιοκτήτες των τραπεζών φύλαξης βλαστοκυττάρων.Μετά τις καταγγελίες εκπροσώπων της Αιματολογικής Εταιρείας, ότι λειτουργούν παράνομα, ξεκινούν επικοινωνιακή προσπάθεια.

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008

Όταν η διπλωματία παραχωρεί τη θέση της στην ισχύ…

Το φυσάνε και δεν κρυώνει… Οι νοσοκομειακοί γιατροί περίμεναν την περασμένη εβδομάδα να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008

Δεν του συγχωρεί την απομάκρυνση από τον ΕΟΦ

Αν και Θεσσαλονικιός, το κρατάει 'μανιάτικο'. Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, αφήνει αιχμές για την κυβερνητική πολιτική στο φάρμακο, ο τέως πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κ.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008

Ετοιμότητα στο κυβερνητικό επιτελείο για εκλογές!

Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας όταν ακούσαμε ότι η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα για εκλογές, ούτε ένα χρόνο μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2008

Εν αναμονή εφαρμογής του μοριακού ελέγχου του αίματος

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Η σύμβαση κατακυρώθηκε. Απομένει, τώρα, να υλοποιηθεί.Πρόκειται για τη σύμβαση μοριακού ελέγχου του αίματος.