Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2007, 18:06

Νέα έρευνα συνδέει την παχυσαρκία με την υπογονιμότητα

Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι η υψηλή σε λιπαρά διατροφή προκαλεί βλάβη στα ωάρια και τα εμποδίζει από το να αναπτυχθούν σε υγιή έμβρυα. Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, τα ευρήματα αυτά μπορεί να εξηγήσουν το γιατί οι παχύσαρκες συχνά εμφανίζουν υπογονιμότητα.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007, 13:50

Κινέζοι επιστήμονες ρίχνουν φως στην αντρική υπογονιμότητα

Επιστήμονες από την Κίνα και το Χόνγκ Κονγκ κατόρθωσαν να εντοπίσουν για πρώτη φορά πρωτεΐνη στο σπέρμα που φαίνεται πως παίζει ρόλο στην υπογονιμότητα των αντρών και θα μπορούσε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα περιπτώσεων ανεξήγητων δυσκολιών. Ελαττωματικές εκδοχές της πρωτεΐνης, έχουν αναφερθεί και παλιότερα ως υπεύθυνες για τη γυναικεία υπογονιμότητα.

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007, 15:00

Έρευνα συσχετίζει την ηλιοθεραπεία με υπογονιμότητα στους άντρες

Οι διακοπές σε μέρη με πολλή ηλιοφάνεια ίσως να μην είναι καλή ιδέα για τους άντρες που σκέφτονται να γίνουν σύντομα γονείς καθώς νέα έρευνα από την Αυστραλία συσχετίζει την έκθεση στον ήλιο με μειωμένη ποσότητα σπέρματος.

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007, 19:26

Λανθασμένες και ελλιπείς οι αντιλήψεις των Ελλήνων στα θέματα γονιμότητας

Ένας στους δυο έλληνες πιστεύει ότι έχει πρόβλημα υπογονιμότητας μετά από 2,5 ή και 5 χρόνια προσπαθειών, ενώ στην πραγματικότητα ένας χρόνος αποτυχημένων προσπαθειών σημαίνει ότι πρέπει να διερευνηθεί η πιθανότητα προβλήματος.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007, 21:02

Έρευνα συσχετίζει την έλλειψη σιδήρου με την υπογονιμότητα

Η έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό, αποτελεί συχνό πρόβλημα για τις γυναίκες και τις έφηβες. Υπολογίζεται ότι ποσοστό 12% των γυναικών μεταξύ 12 και 49 ετών πάσχουν από έλλειψη σιδήρου.