Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013, 19:39

Γνωρίστε τους παράγοντες κινδύνου για ουρική αρθρίτιδα

Tο U.S. National Institute on Aging αναφέρει τους ακόλουθους κοινούς παράγοντες κινδύνου για την πάθηση.

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013, 15:05

Τα λιπαρά ψάρια περιορίζουν τον κίνδυνο αρθρίτιδας

Μια διατροφή με ψάρια είναι ωφέλιμη. επειδή είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, δηλώνουν ερευνητές.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013, 19:26

Δίνοντας γεύση στην καθημερινότητα των ατόμων με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Πόνος, σωματική κόπωση, δυσκαμψία και πρήξιμο των αρθρώσεων, είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας.

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013, 17:22

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για ρευματοειδή αρθρίτιδα

Ο αριθμός των τσιγάρων που καπνίζονται την ημέρα και ο αριθμός των χρόνων που έχει καπνίσει κάποιος αυξάνουν τον κίνδυνο για ρευματοειδή αρθρίτιδα, ανακάλυψε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'Arthritis Research & Therapy.'

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013, 19:39

Σεμινάρια μαγειρικής για ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Τα σεμινάρια με τίτλο 'Ζω με χαΡΑ στην κουζίνα' διοργανώθηκαν με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρίας Αντιρρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) και του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης.

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013, 18:15

'Ερευνα: Η ηλιοφάνεια μειώνει τον κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η ζωή σε πιο ηλιόλουστο κλίμα μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012, 18:51

Nεότερες εξελίξεις στην παθογένεια των συστηματικών αυτοάνοσων νοσημάτων

Oι νεότερες εξελίξεις στην παθογένεια των συστηματικών αυτοάνοσων νοσημάτων, οι θεραπευτικοί στόχοι στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και οι νεότερες εξελίξεις στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί το φετινό 23ο Πανελλήνιο Ρευματολογικό Συνέδριο.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012, 20:25

Συμβουλές για υγιείς αρθρώσεις

Αν πάσχετε από αρθρίτιδα και θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο στις αρθρώσεις, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να λάβετε, που θα σας βοηθήσουν να διατηρηθούν πιο υγιείς oι αρθρώσεις σας.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012, 14:49

'Οι πληροφορίες μεταδίδονται, η ψωρίαση ΟΧΙ!'

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση, ΚΑΛΥΨΩ, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, με εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 15 Ιουλίου, άλλαξε τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012, 17:05

Νέα θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Τα νέα δεδομένα της μελέτης ADACTA, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου κατά των Ρευματισμών, καταδεικνύουν ότι η χορήγηση μονοθεραπείας με τοσιλιζουμάμπη, σε ενήλικους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα αποφέρει σημαντικά μεγαλύτερη βελτίωση στον έλεγχο της ενεργότητας της νόσου.