Επιστήμη & Ζωή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009, 18:20

Εξαγωγέας…AIDS η Ελλάδα

Ερευνητές που σχεδίασαν το χάρτη της εξάπλωσης του ιού HIV στην Ευρώπη, δηλώνουν ότι για την εξάπλωση ευθύνονται οι τουρίστες που μολύνονται κατά τα ταξίδια τους σε άλλες χώρες.

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009, 16:20

Συσκευή θα μετρά τα επίπεδα του ιού HIV στο σπίτι

Άνθρωποι που ζουν με τον ιό ΗΙV θα μπορούν ενδεχομένως σύντομα να παρακολουθούν την κατάστασή τους στο σπίτι χρησιμοποιώντας συσκευή παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν όσοι πάσχουν από διαβήτη.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009, 20:07

Αυξητικές τάσεις στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Αυξητικές τάσεις στη διασπορά των ‘ξεχασμένων’ Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων και της HIV λοίμωξης διαπιστώθηκε κατά την τελευταία δεκαετία, τόσο στις ανεπτυγμένες χώρες όσο και στην Ελλάδα.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008, 18:40

Ακόμα πιο εύκολα εισβάλλει ο ιός HIV στις γυναίκες

Το μη ασφαλές σεξ, στις γυναίκες, μπορεί ενδεχομένως να τις οδηγεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV, σε σχέση με ότι πιστευόταν μέχρι τώρα, καθώς έρευνα αποκάλυψε ότι ο ιός μπορεί να διαπεράσει ακόμα και υγιή κολπικό ιστό.

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008, 18:51

Μοντανιέ: θεραπευτικό εμβόλιο για το AIDS σε 5 χρόνια

Θεραπευτικό εμβόλιο που θα αποτρέπει την εξάπλωση του ιού HIV θα είναι διαθέσιμο τα επόμενα 5 χρόνια, σύμφωνα με τον βραβευμένο με Νόμπελ Γάλλο επιστήμονα που βοήθησε στην ανακάλυψη του ιού.

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008, 18:30

Ανατριχίλα προκαλεί η στάση μας στο AIDS

Συμπεριφορές υψηλού κινδύνου για AIDS, υιοθετούμε στη σεξουαλική μας ζωή. Μεγάλος αριθμός ενηλίκων έχουν επαφές χωρίς προφύλαξη, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008, 16:50

Ανησυχία από την αύξηση νέων κρουσμάτων AIDS

Σε ανησυχητικά επίπεδα βρίσκονται τα νέα κρούσματα AIDS στην Ελλάδα. Τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, δείχνουν έξαρση της νόσου στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008, 15:26

Ασθενής απαλλάχτηκε από το AIDS μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών

Αμερικανός που έπασχε από AIDS φαίνεται πως θεραπεύτηκε από τη νόσο, 20 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, μια μέθοδο αντιμετώπισης της λευχαιμίας, ανακοίνωσαν οι γιατροί του.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008, 18:38

AIDS: Νωρίτερα πρέπει να αρχίζει η αντιρετροϊκή αγωγή

Οι φορείς του ιού HIV, θα πρέπει να αρχίζουν αγωγή νωρίτερα από ότι συνιστούν οι τρέχουσες οδηγίες των ΗΠΑ και της Διεθνούς Ενωσης για το AIDS, υποδεικνύει νέα μεγάλη αμερικανική έρευνα.

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2008, 18:48

HIV: Εμβόλιο θα επιτρέπει διάλειμμα στην αγωγή

Επιστήμονες δοκιμάζουν ένα εμβόλιο που έχει σχεδιαστεί να δίνει στους ασθενείς με τον ιό HIV ένα παρατεταμένο διάλειμμα από την τακτική τους αγωγή, χωρίς την εμφάνιση παρενεργειών.