Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού χυμού από παντζάρι μπορεί νε μειώσει την αρτηριακή πίεση, δήλωσαν ερευνητές.

Η κατανάλωση 250ml μείωσε την υψηλή αρτηριακή πίεση κατά 10 mmHg σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 15 ασθενείς, φέρνοντας ορισμένους στη φυσιολογική ακτίνα, αναφέρει το περιοδικό 'Hypertension'.

Πιο εμφανής μετά από 3-6 ώρες, η επίδραση μπορούσε να εντοπιστεί μια ημέρα μετά.
Επιστήμονες δήλωσαν ότι το νιτρικό άλας στο παντζάρι διευρύνει τα αγγεία και βοηθά στη ροή.
Οι ερευνητές από το Barts Health NHS Trust και London Medical School, που μελετούν χρόνια την επίδραση του παντζαριού στη μείωση της υπέρτασης δήλωσαν ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερη έρευνα.

Προειδοποιούν για πιθανή ανεπιθύμητη συνέπεια της κατανάλωσης του χυμού-μπορεί να μετατρέψει το χρώμα των ούρων σε μωβ.

Το νιτρικό άλας βρίσκεται φυσιολογικά στο έδαφος όπου λαμβάνεται από τα λαχανικά μέσω των ριζών τους και τα βοηθά να αναπτυχθούν.

Η ερευνήτρια Dr Amrita Ahluwalia, δήλωσε έκπληκτη από το πόσο λίγο νιτρικό άλας χρειάζεται για να φανεί τόσο μεγάλη επίδραση.

Πηγές:
'Hypertension'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παιδίατροι Β. Ελλάδας: Τελικές προετοιμασίες για την αποστολή στη Μαδαγασκάρη
Η MSD ανάμεσα στις 50 ηγέτιδες εταιρείες που αποτελούν πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα
Ικανοποίηση από το σεξ σε γυναίκες και άνδρες έπειτα από κολποπλαστική [μελέτη]