Γυναίκες με συγγενή καρδιοπάθεια που διανύουν την εγκυμοσύνη έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα ή τα παιδιά τους να μην ζήσουν πολλά χρόνια, σύμφωνα με νέα Ολλανδική έρευνα.

Πολλές γυναίκες που έχουν γεννηθεί με προβλήματα στην καρδιά τους και θέλουν να συλλάβουν, το αυξημένο βάρος στο κυκλοφορικό τους λόγω της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους καθώς και στην υγεία του παιδιού τους.

Ο Dr. William Drenthen και η ομάδα του, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Groningen, επανεξέτασαν μελέτες που αφορούσαν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες με συγγενή καρδιοπάθεια. Η ανάλυση εξέτασε 2491 περιπτώσεις διαφορετικών καρδιακών νόσων που οι γυναίκες είχαν εκ γενετής.

Η πιο συνήθης επιπλοκή, ήταν η καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία αφορούσε σχεδόν το 5% των κυήσεων, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας. Η αρρυθμία και άλλα καρδιακά προβλήματα, που σπάνια βλέπει κανείς σε υγιείς εγκύους παρατηρήθηκαν στο 11% των περιπτώσεων.

Συνολικά η θνησιμότητα των νεογνών ήταν 4%, λόγω του σχετικά υψηλού ποσοστού πρόωρων γεννήσεων (16%) και της επανεμφάνιση της συγγενούς καρδιοπάθειας, που συνέβη στο 8% των νεογνών. Ωστόσο, οι ερευνητές τόνισαν ότι οι περισσότερες κυήσεις είχαν αίσιο τέλος.

Στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες η περιγεννητική θνησιμότητα βρίσκεται κάτω από το 1%, σημειώνουν οι ερευνητές. Επομένως η πιθανότητα θνησιμότητας των νεογνών όπως φάνηκε στην έρευνα ήταν αυξημένη κατά 4 φορές κατά μέσον όρο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;