Γνωρίζουμε ότι ο επαρκής ύπνος μας καθιστά πιο υγιείς και μειώνει το άγχος μας, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα του Harvard University και του University of Utah, η ποσότητα ενέργειας που έχουμε μπορεί να επηρεάσει το πόσο ηθικά ενεργούμε.

Η έρευνα, ανακάλυψε ότι κατά μέσον όρο οι άνθρωποι είναι περισσότερο πιθανό να λένε ψέματα μετά το μεσημέρι (3.00 έως 6.00) σε σχέση με το πρωί, καθώς το στρες της ημέρας βαραίνει τον αυτοέλεγχο. Σταδιακά, η αύξηση της κούρασης από δραστηριότητες μπορεί να οδηγήσει σε ηθική αποτυχία, σημειώνει η ερευνήτρια Maryam Kouchaki.

Άνθρωποι που συνήθως συμπεριφέρονται πιο ηθικά ήταν οι πιο ευάλωτοι σε αρνητικές επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου, πρόσθεσε η ερευνήτρια.
Καθηγητές από τα University of Washington, Johns Hopkins University και Georgetown University, στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι το πρωί οι πρωινοί τύποι είναι περισσότερο πιθανό να μην είναι τίμιοι και να εξαπατούν το βράδυ, ενώ οι νυχτερινοί τύποι έχουν την τάση να κάνουν το ίδιο το πρωί.

Τι σημαίνει αυτό για τη λήψη αποφάσεων στην εργασία; Το να γνωρίζει κάποιος πότε έχει την περισσότερη ενέργεια μπορεί να βοηθήσει αυτόν και τους συνεργάτες του να οργανώνουν το χρόνο τους αποτελεσματικά αλλά και να βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ηθικής είτε πρόκειται για συναλλαγές με πελάτες είτε για να φτιάξει πάλι καφέ στην καφετιέρα, αν είναι ο τελευταίος που την άδειασε.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Parent2Parent Support
Γυαλιά ηλίου: Πώς θα καταλάβετε ότι χρειάζονται αλλαγή
Οι ποινές σε ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν κενά στο ΕΣΥ [νομοσχέδιο]