Το κάπνισμα μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία της αγωγής για κατάχρηση αλκοόλ, αναφέρει έρευνα, προσθέτοντας ότι θέτει σε διπλή δέσμευση ανθρώπους με εθισμό στο τσιγάρο και το αλκοόλ.

Σύμφωνα με την έρευνα του University of Buffalo' Research Institute σχετικά με τους εθισμούς (RIA) στις ΗΠΑ, άνθρωποι που καπνίζουν έχουν μικρότερης διάρκειας παραμονή σε προγράμματα κατά της κατάχρησης αλκοόλ σε σχέση με τους μη καπνιστές και μπορεί ενδεχομένως να έχουν φτωχότερα αποτελέσματα στην αγωγή σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Η έρευνα ανέλυσε περισσότερους από 21.000 ασθενείς.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το κάπνισμα συνδέεται με δυσκολίες στην αγωγή για κατάχρηση αλκοόλ. Οι καπνιστές είχαν μικρότερης διάρκειας διάστημα που ακολούθησαν θεραπεία και ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν πετύχει τους στόχους τους σε σχέση με όσους δεν κάπνιζαν, δήλωσε η Kimberly Walitzer, του RIA.

Αυτό θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη ανησυχία για όσους ασχολούνται με την περίθαλψη. καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων με διαταραχές αλκοόλ είναι καπνιστές, δήλωσε.

Στις γυναίκες οι σχέσεις είναι ακόμα ισχυρότερες.

Τα στοιχεία της Walitzer δείχνουν ότι το 67% των γυναικών που αναζητούσαν αγωγή για κατάχρηση αλκοόλ ήταν καπνίστριες σε σύγκριση με ποσοστό 61% των αντρών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι γυναίκες που καπνίζουν έχουν ακόμα πιο δύσκολες περιστάσεις και πιο φτωχό αποτέλεσμα στην αγωγή για κατάχρηση αλκοόλ σε σύγκριση με άντρες που καπνίζουν.

Αν οι άνθρωποι μπορούν να διακόπτουν το κάπνισμα όταν αρχίζουν αγωγή για κατάχρηση αλκοόλ ενδεχομένως μπορεί να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα, πρόσθεσαν οι ερευνητές.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Substance Use and Misuse.’’

 

Πηγές:
‘’Substance Use and Misuse.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σταθεροποίηση στη θετικότητα CoViD - Τι έδειξαν τα χθεσινά rapid tests
Ρομποτική αρθροπλαστική με το σύστημα ROSA
Μπουρλά (Pfizer): Ερχονται σημαντικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου