Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου στην επιχείρηση παραγωγής και διάθεσης τροφίμων – ορεκτικών με την επωνυμία «ελληνικη γαστρονομια Παλτσιδη Α.Ε.», διαπίστωσε ότι η εν λόγω εταιρεία παρασκευάζει και συσκευάζει προϊόν με την ονομασία «Tυροκαυτερή» για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιεί «άμυλο σίτου», το οποίο δεν δηλώνεται στον κατάλογο συστατικών. Το άμυλο σίτου προέρχεται από το σιτάρι και μπορεί να προκαλέσει αλλεργία / δυσανεξία σε άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν Τυροκαυτερή, σε συσκευασίες :

(α) των 450 γραμμαρίων, με ημερομηνίες λήξεως από 15-08-15 έως 17-11-15 και αριθμούς παρτίδας που ξεκινούν από LG1H2H10515 έως και LG1H2H19815 αντίστοιχα,

(β) των 2 κιλών, με ημερομηνίες λήξεως από 16-08-15 έως 29-11-15 και αριθμούς παρτίδας που ξεκινούν από LG1H1E10615 έως και LG1H1E21015 αντίστοιχα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία «ελληνικη γαστρονομια Παλτσιδη α.ε.» την άμεση ανάκληση του συνόλου των επίμαχων παρτίδων του προϊόντος και ήδη η παρασκευάστρια εταιρεία έχει εκκινήσει την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, εφόσον έχουν ευαισθησία στο σιτάρι / γλουτένη να μην το καταναλώσουν.

Πηγές:
ΕΦΕΤ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το θαυματουργό γκι
Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη Γεωργιάδη - Βιλδιρίδη σε 4 νοσοκομεία της Αττικής
4 υγιεινά πιάτα για το γιορτινό τραπέζι