Πολλές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, αν ασθενείς με κάταγμα ισχίου χειρουργούνταν εντός 24 ωρών, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές στο Bristol ανακάλυψαν ότι 8% περισσότεροι ασθενείς πέθαναν μετά από 30 ημέρες, αν χειρουργήθηκαν μεταξύ 24 και 36 ωρών μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Η καθυστέρηση εκτιμάται ότι προκάλεσε επιπλέον 670 θανάτους σε 4 χρόνια.

Ο ερευνητής Timothy Chesser, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται τα οφέλη της έγκαιρης πραγματοποίησης εγχείρησης.

Η έρευνα εστίασε σε 241.446 ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με κάταγμα ισχίου, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Δεκεμβρίου 2014, και το ποσοστό θνησιμότητας 30 ημέρες μετά την εισαγωγή.

Οδηγίες του National Institute for Health and Clinical Excellence το 2011 καλούσαν τους ασθενείς να εγχειρίζονται είτε την ίδια είτε την επόμενη ημέρα της εισαγωγής.

Ωστόσο, η νέα έρευνα αναφέρει ότι ακόμα και πιο έγκαιρη εγχείρηση μπορεί να βελτιώσει το αποτέλεσμα σε ηλικιωμένους ασθενείς, που συχνά είναι αδύναμοι και με πολλά προβλήματα υγείας.

Ο Adrian Sayers, σημείωσε ότι η έρευνα έδειξε πως 8% περισσότεροι ασθενείς πέθαναν όταν εγχειρίστηκαν μεταξύ 24 και 36 ωρών, σε σύγκριση με όσους υποβλήθηκαν σε εγχείρηση εντός 24 ωρών και ο κίνδυνος αυξανόταν στο 20% σε όσους χειρουργήθηκαν μετά από 48 ώρες.

Ο ερευνητής Timothy Chesser, δήλωσε ότι η έγκαιρη εγχείρηση δεν συνιστάται για όλους τους ασθενείς, αλλά είναι ωφέλιμη για την πλειοψηφία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τροπολογία ΠΑΣΟΚ για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας
ΕΚΑΒ: ''Ημέρα Θυσίας του Διασώστη''
ΣΕΒΙΤΕΛ: Απαγορευμένη η πώληση χύμα ελαιόλαδου