Όλοι έχουμε βγάλει έστω και μια φορά selfie στην ζωή μας. Βέβαια, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν σταματούν ποτέ. Σύμφωνα, όμως, με δύο ψυχολόγους, το να βγάζουμε selfies όλη την ώρα μπορεί να είναι κακό σημάδι για την ψυχική μας υγεία. Η ιδέα ξεκίνησε… για πλάκα, σε μία σελίδα με ψεύτικες, χιουμοριστικές ειδήσεις, μέχρι που οι δύο επιστήμονες αποφάσισαν να μελετήσουν στην πραγματικότητα τον πιθανό συσχετισμό.

Ανέπτυξαν μία κλίμακα συμπεριφοράς και συνηθειών στις selfies, και εξέτασαν 400 άτομα στην Ινδία. Στην κλίμακα υπάρχουν τρία επίπεδα. Υπάρχουν οριακές περιπτώσεις, στις οποίες το άτομο βγάζει selfies τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, αλλά δεν τις δημοσιεύει στα social media. Η επόμενη κλίμα, οξείες περιπτώσεις, στις οποίες οι selfies δημοσιεύονται, και το τελικό στάδιο, οι χρόνιες περιπτώσεις, όπου το άτομο δεν μπορεί να ελέγξει την επιθυμία να βγάλει και να δημοσιεύσει τις selfies του, με μέσο όρο γύρω στις 6 δημοσιεύσεις ημερησίως.

Οι ερευνητές, μέσα από ερωτήσεις που έκαναν στους συμμετέχοντες, κατέληξαν ότι τα άτομα που εμφανίζουν τέτοιου είδους συμπεριφορά πάσχουν από έλλειψη αυτοπεποίθησης και ψάχνουν τρόπους να ταιριάξουν στο κοινωνικό σύνολο, ενώ μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα εθιστικής συμπεριφοράς άλλων μορφών.

Βέβαια, άλλοι ειδικοί δεν συμφωνούν και τόσο με αυτά τα ευρήματα, λέγοντας πως είναι λάθος να κατηγοριοποιούμε τόσο αυθαίρετα και γενικευμένα την ανθρώπινη συμπεριφορά. Ποια είναι η γνώμη σας;

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οδηγίες προστασίας από τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε γυναίκες- θύματα βίας  
Στυτική δυσλειτουργία: Μήπως φταίει η υπέρταση;
25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών