Ο Ruslan Tsalikov, ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι δύο ομάδες εθελοντών έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις κλινικές δοκιμές.

Ο Τsalikov πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει "σημαντικό επιστημονικό δυναμικό και εκτεταμένη εμπειρία" στην ανάπτυξη εμβολίων, αναφέροντας ως παράδειγμα τη συμβολή του στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού του Έμπολα.

Έγκριση παραγωγής τον Αύγουστο

Οι ρωσικές εταιρείες ενδέχεται να πάρουν προβάδισμα για τη μαζική παραγωγή του εμβολίου COVID-19 έως τον Αύγουστο, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

Ο Kirill Dmitriyev, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), δήλωσε ότι η επόμενη φάση των κλινικών δοκιμών θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου και θα ξεκινήσει στη Ρωσία, την Τουρκία, τα ΗΑΕ και την Αφρική.

"Περιμένουμε έγκριση τους από ρυθμιστικούς φορείς στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Αύγουστο, και αμέσως μετά σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε μαζική παραγωγή στις τοποθεσίες των εταιρειών R-Pharm και Alium της RDIF. Αναμένουμε έγκριση και σε άλλες χώρες εταίρους τον Σεπτέμβριο", είπε σε δήλωση του.

Οπως ο ίδιος τόνισε, η Ρωσία στοχεύει να παράγει 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έως το τέλος του έτους σε συνεργασία με πέντε άλλες χώρες, τις οποίες δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή του  Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, 30 εκατομμύρια δόσεις θα πραγματοποιηθούν στη Ρωσία και οι υπόλοιπες σε άλλες χώρες.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να παράγει το εμβόλιο που αναπτύσσεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.

"Εγώ ο ίδιος εμβολιάστηκα με το ρωσικό εμβόλιο. Έχω αναπτύξει μια σταθερή ανοσία μετά από 20 ημέρες, πριν πάρω τη δεύτερη δόση συντήρησης, η οποία θα πρέπει να επεκτείνει την ανοσία σε δύο χρόνια", είπε.

Πηγές:
https://www.aa.com.tr/en/europe/russias-covid-19-vaccine-ready-says-official/1917666

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μαγνητική τομογραφία μαστών
Η Πρότυπη Ογκολογική Ομάδα του Νοσοκομείου Υγεία πιστοποιήθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας (ASCO)
Ημερίδα ενημέρωσης για τη χρόνια λεμφοκυτταρική ΄λευχαιμία