Σοβαρά προβλήματα στελέχωσης αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Καλαμάτας, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει τη μετατροπή του σε μονάδα CoViD-19, όπως σχεδιάζει η Κυβέρνηση.

Αυτό καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), σημειώνοντας τα εξής:

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μετατροπή του νοσοκομείου της Καλαμάτας σε νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19. Σύμφωνα, ωστόσο, με τις καταγγελίες του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, το νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι σοβαρά υποστελεχωμένο.

Ενδεικτικά της οριακής κατάστασης που επικρατεί σε όλα τα τμήματα είναι τα παρακάτω:

  • Οι παθολογικές κλινικές για να εφημερεύσουν με ασφάλεια χρειάζονται τουλάχιστον άλλους 4 παθολόγους.
  • Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) είναι υποστελεχωμένο.
  • Για την κάλυψη των εφημεριών της Παιδιατρικής Κλινικής μετακινούνται γιατροί από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
  • Ο αριθμός των εντατικολόγων μετά βίας αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες της μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).
  • Οι ακτινολόγοι δεν είναι δυνατό τον Οκτώβριο να καλύψουν με εφημερίες όλο τον μήνα και από τις 3 Οκτωβρίου τερματίζεται και η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου καθώς φεύγει και ο τελευταίος ιατρός με εξειδίκευση στον μαγνητικό τομογράφο.

Υποστελέχωση

Από την ΟΕΝΓΕ επισημαίνεται πως αυτή είναι η κατάσταση σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με πολύ σοβαρή υποστελέχωση και χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών και λοιπού προσωπικού:

"Εκεί που τελειώνει η κυβερνητική προπαγάνδα για 'τις χιλιάδες προσλήψεις', 'τη θωράκιση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του συστήματος Υγείας', αρχίζει η αμείλικτη πραγματικότητα. Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης δεν μπορούν να την κρύψουν", αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ΟΕΝΓΕ καλύπτει το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που εξήγγειλε το Σωματείο Γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, με αίτημα να στελεχωθεί άμεσα το νοσοκομείο Καλαμάτας με μόνιμο προσωπικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνέδριο Πεταλούδα: Ασθενείς και γιατροί συζητούν για την υγεία
Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Κυστικής Ίνωσης με μια ‘’Μυστική Αποστολή’’ στο 52ο φεστιβάλ βιβλίου
22ο Διεθνές φόρουμ νέων εθελοντών αιμοδοτών