Σε έρευνα που έγινε σε νοσηλευόμενους με COVID-19, το αποτέλεσμα σε όσους είχαν αλλεργίες ήταν παρόμοιο με αυτό άλλων ασθενών. αναφέρει νέα έρευνα, που όμως δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα σε επιστημονικό περιοδικό.

Ο Dr. Dylan Timberlake, του  Ohio State University Wexner Medical Center, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα εξέτασε τους ιατρικούς φακέλους 275 ασθενών που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 για τυχόν ιστορικό αλλεργικής νόσου.

O ερευνητής δήλωσε ότι στο διάστημα των 2 μηνών που εξέτασαν οι ερευνητές τα στοιχεία, είδαν ότι η ένταση της νόσου δεν φάνηκε να διαφέρει μεταξύ ασθενών COVID-19 με αλλεργίες έναντι όσων δεν είχαν αλλεργίες.

Η έρευνα εστίασε στην πορεία ασθενών με αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα, έκζεμα και τροφικές αλλεργίες.

Δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στον αριθμό των παρεμβάσεων που χρειάστηκαν αυτοί οι ασθενείς έναντι των άλλων ασθενών.

Ο Dr. Mitchell Grayson, του Children's Hospital στο Columbus, δήλωσε ότι όσον αφορά την εισαγωγή σε ΜΕΘ, το 43% όσων είχαν αλλεργική νόσο νοσηλεύτηκαν έναντι 45% χωρίς. Ποσοστό 79% όσων είχαν αλλεργία χρειάστηκαν υποστήριξη με οξυγόνο έναντι 74% όσων δεν είχαν.

Στην έρευνα, περισσότεροι ασθενείς με αλλεργίες είχαν ΧΑΠ, η οποία είναι γνωστός παράγοντας κινδύνου για σοβαρή COVID-19.

Μετά από προσαρμογή για την παρουσία ΧΑΠ, οι ερευνητές εντόπισαν τάση που υποδεικνύει πιθανή προστασία σε ασθενείς με προϋπάρχουσα αλλεργική νόσο αλλά όχι άσθμα.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο American College of Allergy, Asthma and Immunology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ε.Σ.Α.μεΑ.: 1 στους 3 πολίτες με αναπηρία στην Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στην υγεία
Δωρεάν εξετάσεις από το Metropolitan στη Σίφνο με το πρόγραμμα ‘’Παντού’’
Ψωρίαση δέρματος: Πού βρισκόμαστε σήμερα;