Στην Γερμανία προετοιμάζονται πυρετωδώς ενόψει της επικείμενης κυκλοφορίας εμβολίων κατά του SARS  COV – 2, καθώς όταν αυτά παρασκευαστούν και επιτραπούν, θα πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να διανεμηθούν. Αποφασιστικός παράγοντας σε αυτό είναι η ψύξη τους.

Το μεγαλύτερο μέρος της διανομής των εμβολίων στη χώρα έχουν αναλάβει τα γερμανικό ταχυδρομείο DHL, η Fedex , η UPS καθώς και η Kühne + Nagel, που μεταφέρουν φαρμακευτικά σκευάσματα και μπορούν να διασφαλίσουν την κατάλληλη ψύξη.

Συνομιλίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες διεξάγονται εδώ και καιρό, αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών logistics. Η διαδικασία της παγκόσμιας διανομής εμβολίων είναι μια μεγάλη πρόκληση, τόνισαν, και πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία.

Η Kühne + Nagel und η DHL ανακοίνωσαν πως έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συμβάσεις logistics για την μεταφορά των εμβολίων κατά της COVID – 19.

Ψύξη

Καθοριστικός παράγοντας για την μεταφορά, είναι η ψύξη των σκευασμάτων. Το εμβόλιο της γερμανικής Biontech και της αμερικανικής Pfizer, χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση ψύξη -70 βαθμών κατά την μεταφορά.

Σε άλλα σκευάσματα είναι αναγκαία η ψύξη σε – 20 βαθμούς ή θερμοκρασία μέχρι +8 βαθμούς. Για το εμβόλιο της Moderna, αρκούν οι θερμοκρασίες ψυγείου πάνω από 0, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ε.Σ.Α.μεΑ.: 1 στους 3 πολίτες με αναπηρία στην Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στην υγεία
Δωρεάν εξετάσεις από το Metropolitan στη Σίφνο με το πρόγραμμα ‘’Παντού’’
Ψωρίαση δέρματος: Πού βρισκόμαστε σήμερα;