Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού στο προσωπικό του ΕΣΥ και στους ηλικιωμένους, θα εμβολιαστούν κατά της CoViD-19 το προσωπικό των ιδιωτικών κλινικών, ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί και οδοντίατροι. 

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας τα εξής:

"Εξ’ αρχής και βάσει της προτεραιοποίησης που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, οι ιατροί και οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της νόσου CoVCiD-19.

Έτσι, σε συνέχεια των εμβολιασμών των εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και των ωφελούμενων και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών, καθώς και των ιδιωτών ιατρών και οδοντιάτρων που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν".

Χρονοδιάγραμμα

Από την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοινώθηκε πως, μέχρι σήμερα, δεν έχει ανακοινωθεί κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το υγειονομικό προσωπικό του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα περίθαλψης (ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, οδοντίατροι, εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών - διαγνωστικών κέντρων - εργαστηρίων, εργαζόμενοι σε δομές ψυχικής υγείας - φροντίδας ηλικιωμένων).

"Απαιτούμε να γίνει και να ανακοινωθεί άμεσα ο προγραμματισμός εμβολιασμού όλων των υγειονομικών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα περίθαλψης", επισημαίνει το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στους Βίκτορ Άμπρος και Γκάρι Ρούβκουν το Νόμπελ Ιατρικής
Προτεραιότητες, ανάγκες και προσδοκίες των νέων Ελλήνων στη νέα μεγάλη έρευνα της Merck
Παγκόσμια Ημέρα Όρασης - Δύο εκατομμύρια παιδιά είναι τυφλά